Este vară, cald, frumos, timp în care ne plimbăm mult, întâlnim mulți oameni, legăm noi prietenii și avem vreme pentru momentele de ”noi”. Așa că ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Editura Herald, să vă dăm un pachet de cărți ce cuprinde trei titluri.

Mai exact, ”Liber să înveți”, de Gray Peter, ”Redirect. Noua știință a schimbării psihologice”, de Wilson D. Timothy și ”Interpretarea jungiană a viselor”, de Hall James A. . După cum probabil ați observat, titlurile fac parte din colecția de cărți de psihologie de la Herald, numai bune pentru a te cunoaște mai mult pe tine și, de ce nu, pe cei din jurul tău.

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga acest pachet de cărți?

Nimic mai simplu: să ne răspundeți, în comentarii, la întrebarea ”Ce rol joacă psihologia în viața voastră de zi cu zi?”. Poate că sunteți fanii cărților de psihologie și vă luați notițe din ceea ce citiți, poate că nu vă interesează prea tare această știință umanistă și aveți un motiv întemeiat sau poate că psihologia este aceea care v-a ajutat concret în realizarea unui țel.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat tema de concurs, s-au semnat cu numele complet și real și au dat o adresă de e-mail validă. Deadline: luni, 12 august.

Succes!

Câștigător: Carina Ciulinaru

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


70 comentarii
 1. Roca Alexandra - Lidia

  Psihologia, in primul rand importanta in viatad e zi cu zi pentru ca ma ajuta sa ma inteleg mai bine si contribuie foarte mult lad ezvoltarea mea, care vrea sa fie indreptata pe cea mai buna directie. Dar, in acelasi timp, psihologia e foarte importanta pentru mine deoarece ma ajuta sa ii inteleg mai bine e cei din jurul meu si foarte multe din activitatile mele zilnice le-am finalizat cu succes datorita cunostintelor de psihologie.

  Reply
 2. alina elena cojan

  psihologia imi deschide o fereastra spre a ma intelege si a-i intelege pe cei de langa mine.ma invata sa ajut,sa accept,sa ingadui,sa daruiesc, sa…iubesc!

  Reply
 3. Ana Secrieru

  Ma ajuta sa imi pun constant intrebari despre mine si actiunile mele si sa creez relatii mai valoroase cu cei din jur.

  Reply
 4. Marcela Ganea

  Pentru ca traim in secolul vitezei, in care asistam la schimbariea societatii si sistemului de valori, am simtit nevoia de a ma adapta pentru a tine pasul cu noua generatie
  Nu am reusit singura si atunci m-am hotarat sa cumpar mai multe carti de psihologie, care m-au ajutat sa accept ceea ce simt si sa-mi continui viata cu sentimente de intelegere, rabdare, respect si iubire

  Reply
 5. Gavrilut Roxana-Maria

  ”Ce rol joacă psihologia în viaţa noastră de zi cu zi?
  De multe ori stau şi reflectez la miile de întrebări ce mi se învălmăşesc în minte…Multe dintre ele şi-au găsit răspuns, multe dintre ele încă mai aşteaptă. După cum toată lumea ştie , viaţa noastră e un cerc vicios, din care scapă cine poate, doar cine are puterea de a evada din încătuşarea miilor de lanţuri. uneori simt că mă distorsionez, că fiecare bucăţică se amestecă cu alţi atomi şi ajung în sanctuarul infinit al neîmplinirilor mele; sunt multe şi totuşi foarte puţine…Însă ce rol are psihologia în viaţa mea??Dragi concurenţi, dragi organizatori psihologia e ramura care începe să mă intereseze dince în ce mai mult. Încă din clasa a 6-a am început să devorez cărţile Agathei Christie. Sunt minunate, dar ce e mai important e faptul că scriitoarea romanelor poliţiste se bazează pe psihologia unui criminal, a unui hoţ, a unui om de rând…Protagonistul, de obicei detectivul Hercule Poirot, un personaj transcendent, reuşeeşte să afle tot.
  În fiecare carte au loc crime pe care el le descoperă.
  În cele din urmă pot spune că, deşi sunt încă la o vârstă destul fragedă, psihologia are un rol important întrucât face parte din natura umană, mă ajută să mă cunosc mai binje, să-mi descopăr cele mai adânci încrengături ale sufletului şi ale creierului. Să studiezi psihilogia înseamnă să poţi avea capacitatrea de a te metamorfoza în orice pentru a afla străfundul suflerinţelor …

  Reply
 6. strugariu

  psihologia este pentru mine un mod de a ma cunoaste si a-i descoperi pe cei din jur cu alti ochi, este modul prin care totul capata un sens

  Reply
 7. Alexandra Simon

  In viata mea, psihologia a jucat si joaca un rol important deoarece m-a ajutat sa ii inteleg mai bine pe cei din jur dar si pe mine.

  Reply
 8. Iuliana Circu

  Acumularea unor cunoştiinţe de psihologie, dincolo de definitiile sterpe ale unor manuale de liceu pe care unii dintre noi le-au deschis poate, reprezintă pentru mine cheia spre a mă intelege pe mine si lumea din jur. Sunt atrasă de şi caut să inteleg, zi de zi, atât aspectele mai practice şi în aceeaşi măsură contemporane ale psihologiei, precum managementul stresului, cat si misterioasele resorturi ale minţii umane care fac din emoţii şi subconştient forţe ce înving raţiunea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *