Este vară, cald, frumos, timp în care ne plimbăm mult, întâlnim mulți oameni, legăm noi prietenii și avem vreme pentru momentele de ”noi”. Așa că ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Editura Herald, să vă dăm un pachet de cărți ce cuprinde trei titluri.

Mai exact, ”Liber să înveți”, de Gray Peter, ”Redirect. Noua știință a schimbării psihologice”, de Wilson D. Timothy și ”Interpretarea jungiană a viselor”, de Hall James A. . După cum probabil ați observat, titlurile fac parte din colecția de cărți de psihologie de la Herald, numai bune pentru a te cunoaște mai mult pe tine și, de ce nu, pe cei din jurul tău.

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga acest pachet de cărți?

Nimic mai simplu: să ne răspundeți, în comentarii, la întrebarea ”Ce rol joacă psihologia în viața voastră de zi cu zi?”. Poate că sunteți fanii cărților de psihologie și vă luați notițe din ceea ce citiți, poate că nu vă interesează prea tare această știință umanistă și aveți un motiv întemeiat sau poate că psihologia este aceea care v-a ajutat concret în realizarea unui țel.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat tema de concurs, s-au semnat cu numele complet și real și au dat o adresă de e-mail validă. Deadline: luni, 12 august.

Succes!

Câștigător: Carina Ciulinaru

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


70 comentarii
  1. gabriela s b

    Am ajuns destul de recent sa citesc carti de psihologi. Am constatat ca din ele imi pot lua informatiile de care am nevoie ca sa ma pot cunoaste, sa ma pot analiza, sa imi pot da raspuns la problemele pe care am sesizat ca le am cu propria lume interioara. Alt motiv este, bineinteles acela de a ii cunoaste pe cei cu care interactionez.
    In principal citesc aceste carti pentru mine, pentru a scoate la lumina ceea ce la ora actuala imi aduce multe nemultumiri in viata mea.

    Reply
  2. Echim Laura

    Intotdeauna m-a fascinat Young, cred ca am citit foarte multe carti scrise de el, plus comentarii,analize, eseuri.Teme ca : subconstientul, constiinta colectiva, tipuri psihologice, mitologie, m-au facut sa am alta viziune asupra vietii si a rostului nostru pe pamant.Imi place sa citesc si invat, ma dezvolt, ma cultiv prin citit.

    Reply
  3. Bugnar Carmen

    Caut in cartile si articolele de psihologie explicatii si exemple asemanatoare experientelor proprii de femeie, sotie, mama, adult si copil deopotriva. Reusesc sa ma inteleg mai bine,sa fac fata provocarilor oferite de multiplele ipostaze si roluri din viata mea. Caut un echilibru intre toate elementele uneori haotice, momentele de tristete, oboseala, bucurie, nervozitate, etc. Dar mai ales imi croiesc propriul model de parinte…

    Reply
  4. Cotutiu Adrian Florin

    Pentru a intelege mai bine despre ce vorbim este indicat sa facem mereu apel la etimologie, adica la stabilirea originii si semnificatiei primare ale cuvantului in cauza. In situatia de fata trebuie sa vedem ce inseamna cu adevarat cuvantul psihologie, pentru a ne da seama daca si in ce mod acesta interfereaza cu viata noastra cotidiana. Astfel aflam ca psihilogia este la origine un termen grec alcatuit din psyche = suflet si logos = vorbire despre, stiinta. Din acestea vedem ca psihologia este stiinta care se ocupa de suflet. Odata stabilite aceste coordonate fundamentale trebuie sa ne punem urmatoarea intrebare: cum s-a ajuns la situatia paradoxala ca multi dintre cei care si-au asumat drept meserie psihologia, sunt atei ori materialisti in gandire ? Nu exista o antiteza intre stiinta despre suflet (parte imateriala si subtila a fiintei umane) si viziunea materialista-mecanicista asupra omului? Dupa parerea mea ar fi just ca apriori unei angajari in acest domeniu care trateaza cu procesele subtile ale sufletului uman, cei ce aspira la calitatea de psihologi sa se convinga asupra realitatii existentei sufletului. In schimb, majoritatea celor ce se definesc drept psihologi, pentru a fi bineinteles in ton cu moda materialista, pun semnul egal intre ceea ce anticii defineau drept psyche (suflet) si procesele neuropsihice care au la baza reactii chimice hormonale cuantificabile. In fine, ajungem la intrebarea concursului: ce rol joaca psihologia in viata mea de zi cu zi ? Sunt convins de faptul ca fiecare om este un psiholog. Spun aceasta deoarece de fiecare data cand un individ isi face bilantul gandurilor, sintamintelor si actiunilor sale, acesta intreprinde o auto-analiza psihologica. De fiecare data cand suntem pusi in fata situatiei de a da un sfat unei alte persoane, recurgem la stiinta tainica a sufletului uman, coroborata cu ratiunea, pentru a da cel mai bun sfat posibil. In consecinta afirm faptul ca psihologia – ca stiinta a sufletului – face parte in mod indisolubil din experienta noastra cotidiana.

    Reply
  5. Csoka Eugen

    Psihologia ma ajuta sa inteleg mai bine comportamentul oamenilor in general,si comportamentul meu fata de cele intamplate in jurul meu

    Reply
  6. Bucila Ioana

    De la sentimente, reactii, limbaj la micro expresii, toate acestea ne dezvaluie psihologia noastra si a celor din jurul nostru. Odata ce invatam sa deslusim psihologia, avem cheia de a indrepta in directia dorita nu doar comportamentul nostru ci si al cunoscutilor…de ce nu am profita de asta?

    Reply
  7. Mara Daniela

    Psihologia ne ajuta pentru a intelege mai bine persoanele din jurul nostru ,pentru a ne cunoaste mai bine pe noi insine,pentru a ne putea interpreta gesturile si reactiile.

    Reply
  8. Liliana Fotu

    Psihologia a fost domeniul meu de studiu intins pe 8 ani si mi-a raspuns la cateva intrebari. Acum imi caut raspunsurile in Teologie, Filosofie si Istorie.

    Reply
  9. Vintila Isabel

    Cand lucrezi zi de zi alaturi de cei aflati in formare, psihologia si psihopedagogia sunt domenii la care nu poti sa nu faci apel. Studiul acestui domeniu este practic o parte a muncii de dascal care trebuie sa urmareasca in cunostinta de cauza stadiile dezvoltării psihice ale copiilor si adolescentilor. Mai mult, Jung a constituit pentru mine intotdeauna o lectura deosebit de interesanta, asa ca mi-ar face mare plecere sa castig cartile propuse in concurs.

    Reply
  10. OTILIA-MM

    Psihologia aceasta stiinta MINUNATA ma ajuta sa ma inteleg pe mine insami si in plus sa inteleg si comportamentul celor din jur!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *