Este vară, cald, frumos, timp în care ne plimbăm mult, întâlnim mulți oameni, legăm noi prietenii și avem vreme pentru momentele de ”noi”. Așa că ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Editura Herald, să vă dăm un pachet de cărți ce cuprinde trei titluri.

Mai exact, ”Liber să înveți”, de Gray Peter, ”Redirect. Noua știință a schimbării psihologice”, de Wilson D. Timothy și ”Interpretarea jungiană a viselor”, de Hall James A. . După cum probabil ați observat, titlurile fac parte din colecția de cărți de psihologie de la Herald, numai bune pentru a te cunoaște mai mult pe tine și, de ce nu, pe cei din jurul tău.

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga acest pachet de cărți?

Nimic mai simplu: să ne răspundeți, în comentarii, la întrebarea ”Ce rol joacă psihologia în viața voastră de zi cu zi?”. Poate că sunteți fanii cărților de psihologie și vă luați notițe din ceea ce citiți, poate că nu vă interesează prea tare această știință umanistă și aveți un motiv întemeiat sau poate că psihologia este aceea care v-a ajutat concret în realizarea unui țel.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat tema de concurs, s-au semnat cu numele complet și real și au dat o adresă de e-mail validă. Deadline: luni, 12 august.

Succes!

Câștigător: Carina Ciulinaru

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


70 comentarii
 1. Cranga Florinela

  Psihologia joaca un rol decisiv in viata mea intrucat,odata cu hotararea mea de a merge spre cariera de medic,aceasta imi va oferi sansa sa incep sa cunosc oamenii,sa incerc sa ii ajut si sa i repar,intr un cuvant sa aprecieze viata si sa le aduc un zambet pe buze.

  Reply
  1. Ecaterina Targhir

   Pana nu demult, treceam cu indiferenta pe langa psihologie, insa, cumva, m-a gasit ea pe mine si acum mi se pare fascinant sa poti patrunde in tainele mintii si sufletului omului. Cat de putin stim despre noi insine … psihologia deschide o usa interioara catre noi, iar mai departe, drumul fiecaruia este unic si necuprins in nici o carte.

   Reply
 2. Greta Dominte

  posibilitatea de ajustare si abordare constructiva a evenimentelor si persoanelor cu care relationez, evolutie personala in final.

  Reply
 3. Chira Adina

  Pentru mine psihologia joaca un rol foarte important in viata de zi cu zi, pe plan profesional lucrez in domeniul resurselor umane, activitate ce necesita cunoasterea psihologiei individului, utilizarea, observarea si interpretarea tuturor semnelor, actiunilor si expresiilor fiecarui interlocutor.

  Reply
 4. Julia Salanki

  Dezvoltarea continuă ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi, tocmai din această cauză mă gândeam să aprofundez mai mult această latură umană, psihologia, ca să mă înțeleg mult mai bine și să reușsesc să-mi schimb atitudinea acolo unde este cazul…

  Reply
 5. Puiu Silvia

  Joaca un rol important, pentru ca stresul, depresia afecteaza tot mai multi oameni si e bine sa cunosti schimbarile psihologice care apar, pentru a nu le lasa sa se agraveze.

  Reply
 6. Florentina Isabella Mandoc

  Psihologia nu este ştiinţa exclusivă a deficienţelor şi problemelor mentale, aşa cum a fost ea catalogată de-a lungul deceniilor. Ea este, în acelaşi timp, ştiinţa care se preocupă de punctele forte şi virtuţile umane, reanalizează „persoana obişnuită“ cu scopul de a descoperi în ea capacităţile care funcţionează bine şi de a o ajuta să-şi dezvolte acele direcţii care să-i împlinească viaţa proprie şi pe a celor din jur. Pentru mine, psihologia este un fel de a fi, un mod de viata; este felul meu de a imi gasi si pastra echilibrul, dar si modul in care ii ajut pe oameni sa faca acest lucru. Este un drum, nu intotdeauna usor, dar mereu plin de satisfactii; un drum pe care intalnesc oameni. Multi oameni. Cu unii parcurg impreuna cate o bucata din el, pe altii doar ii salut, iar uneori doar ma minunez si ma bucur in liniste de ceea ce descopar.

  Reply
 7. Cristian Berhec

  La nivelul vieții de zi cu zi vreau să cred că psihologia mă poate ajuta să pun lucrurile într-o oarecare ordine în lumea mea interioară, să-mi dau seama de ce reacționez într-un anume fel în anumite circumstanțe, de ce unele lucruri mă deranjează, de ce persist în anumite greșeli și, mergând înapoi pe firul gândurilor și sentimentelor, să mă înțeleg (mai bine) pe mine însumi și să aflu ce se poate face și „desface” în forul meu lăuntric pentru a fi cu adevărat fericit și mulțumit de mine și de viața mea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *