În urmă cu aproape o lună anunțam, voioși nevoie mare, că Nautilus SF, cel mai cunoscut brand de science fiction din România, urma să se reinventeze, propunându-le cititorilor „o nouă experienţă vizuală, un nou format şi concept grafic, unul care reflectă lumea în care trăim şi se aliniază la standardele internaţionale”. Primele volume cu un look și mai atractiv decât până acum sunt deja în librării, în număr de trei: Furnicile, de Bernard Werber, Robopocalipsa, de Daniel H. Wilson și Hoțul cuantic, de Hannu Rajaniemi.

Sperăm că vă vor plăcea din punct de vedere vizual și că vă vor incita la lectură, căci toate cele trei titluri noi-nouțe vor ajunge la un bookaholic, cu ajutorul prietenilor de la Editura Nemira, prin tragere la sorți.

Update câștigători

În concurs, au fost înscrise, în total, 54 de comentarii. Unul singur a fost descalificat pentru că aparținea aceluiași utilizator. Prin urmare, în tragerea la sorți de pe Random.org au intrat 53 de comentarii.

(click pe capturile de ecran pentru a mări imaginile)

participanți concurs nemira 1

participanți concurs nemira 2

castigatori concurs nemira

Câștigătoarea pachetului cu cele mai noi 3 titluri Nautilus SF de la Nemira este Andreea Dobre. Felicitări!

Premiile – prezentările cărților din pachetul Nautilus SF

Furnicile, de Bernard Werber

bernard-werber---furnicile-c1În timp ce citiţi aceste rânduri, pe planetă se nasc şapte sute de milioane de furnici. Această comunitate imensă are oraşele ei, ierarhiile ei, coloniile ei, precum şi o limbă proprie, sclavii, mercenarii sau armele ei. Iar forţa lor este uriaşă.

Atunci când descinde în casa moştenită de la un unchi entomolog, Jonathan Wells ştie că o să dea piept cu armata furnicilor. Cititorii îl însoţesc în monstruoasa și palpitanta lume a acestor fiinţe infraterestre, într-un SF în care suspansul și groaza se întâlnesc în fiecare pagină. Ştiinţa şi imaginaţia se dezvăluie într-un roman fără termen de comparaţie.

„Această carte este pur și simplu o capodoperă care te pune pe gânduri.“ (The Sunday Times)
„Bernard Werber a scris o trilogie care merge la sigur. Poveştile, mecanismele şi structurile din universul furnicilor se dezvăluie în pagini captivante.“ (The Library Journal)

„O evocare strălucită a unei civilizaţii ascunse, aparţinându-i unui scriitor ce stăpâneşte arta detaliului şi tehnica suspansului.“ (SF Site)

Mai multe detalii aici.

Robopocalipsa, de Daniel H. Wilson

daniel-h.-wilson---robopocalipsa-c1Într-un viitor nu atât de îndepărtat, roboţii ne-au făcut viaţa mult mai uşoară: ne curăţă bucătăriile, ne conduc maşinile şi luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea. Controlată de o inteligenţă artificială numită Archos, reţeaua globală de maşinării de care lumea noastră a ajuns să depindă devine subit cel mai mare duşman al ei. La Ora Zero – momentul în care roboţii atacă – rasa umană este aproape anihilată. Pe măsură ce supravieţuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.

„O lectură care te ţine cu sufletul la gură.“ (Stephen King)

„Robopocalipsa este genul de roman despre răscoala roboţilor care nu ar fi putut fi scris decât într-o epocă în care roboţii devin o parte obişnuită din viaţa noastră de zi cu zi. Aceasta nu este o speculaţie despre un viitor îndepărtat, plin de fiinţe sintetice de neînţeles. Este la cinci minute depărtare în viitorul Pământului, plin de roboţii pe care îi luăm de buni.“ (io9.com)

„O operă de ficţiune vizionară: înfricoşătoare, scrisă minunat şi mult, mult prea plauzibilă.“ (Lincoln Child)

Alte amănunte aici.

Hoțul cuantic, de Hannu Rajaniemi

hannu-rajaniemi---hotul-cuantic-c1Excentricul Jean le Flambeur este un hoţ postuman. Are ştiinţa de a fura gândurile şi timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pământ, aflate acum în posesia aristocraţilor din Oraşele Mişcătoare de pe Marte. În ciuda abilităţilor sale, Jean, ale cărui origini sunt învăluite în mister chiar şi pentru el, face o greşeală şi ajunge în Închisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli şi nava ei seducătoare, i se oferă o şansă unică – să îşi recâştige libertatea şi memoria pierdută, dacă acceptă provocarea de a duce la bun sfârşit o spargere aşa cum n-a mai dat niciodată.

„Probabil cel mai important roman SF al anului.” (Locus)

„Hannu Rajaniemi imaginează un viitor atât de provocator încât îţi taie respiraţia şi te intimidează prin cuprinderea lui, iar Hoţul cuantic e şi deconectant, şi palpitant. Iată că, pe urmele lui Ray Bradbury, Kim Stanley Robinson şi Ian McDonald, un scriitor aflat la debut vine cu ceva nou şi îndrăzneţ despre închipuita planetă Marte.“ (The Guardian)

„Cel mai bun roman SF pe care l-am citit în ani întregi. E greu să recunosc asta, dar cred că este un scriitor mai bun decât mine.” (Charles Stross)

Aflați mai multe aici.

Cum câștigați pachetul cu cele mai noi 3 titluri Nautilus SF

Pentru a intra în tragerea la sorți pentru pachetul cu cele mai noi 3 titluri Nautilus SF trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, în ce an a fost publicat primul titlu din colecția Nautilus.

(răspunsul poate fi găsit aici)

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 3 – 9 aprilie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 10 aprilie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


54 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *