Concurs închis! Câştigător: Aniela. Mulţumim tuturor pentru comentarii şi propunerile interesante, care au făcut grea şi provocatoare alegerea!

Începând cu această săptămână vom avea câte un concurs pentru voi, al cărui premiu va fi un pachet de 3 cărţi din colecţia Top 10+ a editurii Polirom.

Primele 3 cărţi care pot ajunge la voi sunt: Legături Bolnăvicioase, de Cecilia Ştefănescu; Balzac şi Micuţa Croitoreasă Chineză, de Dai Sijie; şi Colecţionarul, de John Fowles.

Pentru a câştiga acest frumos pachet de cărţi, trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: ce altă carte, în afara celor deja publicate, aţi vrea să găsiţi în colecţia Top 10+ şi de ce. Deadline: Marţi, 22 noiembrie, ora 12.00.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta).

Mult succes!

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


49 comentarii
 1. Isa

  Sugerez “Ferma animalelor” a lui George Orwell, e comparatia perfecta cu societatea din zilele noastre.

  Reply
 2. Cristina D

  Mario Vargas Llosa – Ratacirile fetei nesabuite. O carte pe care nu poti sa o lasi din mana pana nu o termini, o carte care te face sa te intrebi daca pentru cateva clipe de fericire merita sa-ti sacrifici intreaga viata, o carte ce descrie foarte frumos cateva orase vazute prin ochii “baiatului bun” care asteapta “fata rea si nesabuita” sa revina la el.

  Reply
 3. indigo

  “Ai toata viata inainte” Romain Gary – Pentru ca e o carte mare deghizata intr-un roman mititel, scris cu indicibila tandrete si mult umor. Am recitit-o de 2 ori si de fiecare data m-a facut sa ma gandesc (printre altele) ca fara literatura ar fi cu adevarat foarte trist pe lume.

  Reply
 4. miruna grama

  Incerc pe ultima suta de metri sa imi fortez memoria sa imi livreze doua carti care s-ar potrivi atat formatului, cat si conceptului de Polirom Top 10+ (‘Autori mari la preturi mici’) si ultimele optiuni sunt carti citite acum ceva ani, pe care imi dau seama ca prea putin le-am mai gasit prin librarii. Nu au mai fost reeditate de mult si cred ca asteptau tocmai colectia asta pentru a se ‘relansa’ pe scena literaturii. Este vorba despre Mantisa de John Fowles si despre Bonjour Tristesse de Francoise Sagan. Despre Mantisa pot spune doar ca incearca sa exploreze natura realitatii si a creativitatii, instrainarea de arta, relatiile dintre cele doua sexe si multe altele in numai…252 de pagini.Pe scurt, Bonjour Tristesse este povestea incercarilor unei adolescente precoce de a intelege si de a controla lumea din jurul ei. Iar cum americanii l-au avut pe Truman Capote, francezii au avut-o pe Francoise Sagan, deci ‘incercarile’ se vor dovedi a fi de fapt o celebrare a emanciparii feminine.

  Reply
 5. Aniela

  Ce frumoooos! Multumesc mult! Chiar mi-o doream pe mica croitoreasa, dar nu stiu cum s-a facut ca de fiecare data mi s-a agatat altceva de mana in librarie…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *