Ne bucurăm să primim vești de la Infocarte – au ajuns la 20.000 de titluri! Ce fac ei și de ce e importantă suma? Păi e simplu. Infocarte inventariază cărțile apărute în România făcând, dacă vreți, un recensământ al cărților. Nimic mai binevenit într-o zonă în care unele cărți apar și dispar sau, și mai rău, trec neobservate. Pe Infocarte găsiți informații complete despre cărțile apărute la noi, despre autori, scrise profesionist și, la multe titluri, adăugând linkuri către articole, recenzii sau surse suplimentare.

Să citim  și să cităm însă din comunicatul de presă, să vă faceți o idee și mai clară.

Singurul catalog Books in Print din România, Infocarte.ro (www.infocarte.ro) a ajuns la 20 000 de titluri. Books in Print are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est e prezent în doar 4 ţări. În România Infocarte.ro este pus gratuit la dispoziţia cititorilor şi a editorilor, adresându-se în egală măsură publicului larg şi profesioniştilor din industria cărţii.

Dintre cele 20 000 de titluri, aproximativ 6000 sunt cărţi publicate de autori români, restul fiind traduceri – şi, deloc surprinzăror, numărul traducătorilor din baza de date este foarte mare: 3508. Cărţile de literatură reprezintă 42% din total, celelalte cărţi fiind din domeniul non-fiction. Şi, pentru că e sezonul vacanţelor, să spunem şi că pe site-ul www.infocarte.ro găsiţi informaţii despre 245 de cărţi de turism şi călătorii.

Nouă nu ne rămâne decât să le urăm succes și să ne trimită cât mai repede vestea celor 100.000 de titluri. Sau, cine știe, mult mai mult!

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *