De câteva săptămâni bune se tot plimba pe Twitter hashtag-ul  #bookswithalettermissing. Și a cam devenit viral, extrem de mulți oameni amuzându-se prin scoaterea unei litere din titlul vreunei cărți cunoscute. Un utilizator însă, @darth, s-a gândit că ar fi păcat de titlurile puse la bătaie dacă nu ar fi folosite și altfel. Așa că s-a pus pe treabă la butoanele Photoshop-ului și a ilustrat câteva dintre cele mai inspirate ”creații”.

Din toată nebunia, a ieșit o colecție de coperte destul de drăguțe. Iată o selecție de zece imagini – cele care mi s-au părut, de departe, cele mai interesante.

 

Marquez

 

Steinbeck

Poe

William Faulkner

Hawthorne

Dickens

Lord of the rongs

Dan Brown

Jurassic

Stephanie Meyer

Dacă vreți să vedeți și mai mult, găsiți aici restul (iar dacă aveți timp și chef, uitați-vă și la comentarii, merită!).

S-a mai făcut ceva de acest tip pe seriale și personaje de toate felurile (aici).

Chiar așa, noi cum am putea adapta jocul la cărțile din literatura română? Ce idei aveți? 🙂

Surse: huffingtonpost.co.ukpleated-jeans.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *