Scandalos! Află ce a arătat Shakira unui paparazzi! sau Vezi aici ce a spus Băsescu sau Află mesajul companiei X pentru consumatori sau etc. etc. Știți despre ce vorbesc, nu? Cunoașteți și probabil v-ați săturat de toate titlurile de cancan pe care le vedeți prin presa scrisă sau online. Sigur, cu toții încercăm să aducem cititori la noi pe site, ca titlurile materialelor noastre să fie cât mai simpatice, cât mai relevante, dar unii chiar întrec măsura (poate și noi avem păcatele noastre, nu zic că nu). Nu numai pe plaiurile mioritice, ci și pe meleagurile străine.
Dovadă, printre altele, stă articolul acesta în care sunt luați în vizor cei de la Buzzfeed și titlurile pe care redactorii de acolo le pun. Așa că niște oameni cu idei multe s-au gândit să rescrie și titlurile unor cărți astfel încât acestea să fie mai accesate, din care să rezulte mai multe indexări în Google și să stârnească curiozitatea potențialilor cititori nerăbdători, dornici să afle dintr-o frază ce se-ntâmplă într-o carte de câteva sute de pagini.
Ceea ce a ieșit, deși cumva trist pentru volumele în cauză (parcă au fost maltratate cărțile în timpul procesului), este interesant și nu poate fi trecut cu vederea. Unele fraze îți cam rămân în cap.
P.S.: Libertatea sau Click poate lua lecții de la redactorii de la The Millions :).
Jane Eyre
Hobitul
Împăratul Muștelor
Facem un experiment similar cu volumele din literatura română? 🙂
Surse: themillions.com, waterstones.com
Un român a întreținut relații sexuale cu fiica unui hindus. Află ce s-a întâmplat cu cei doi când tatăl fetei a descoperit totul! „Maitreyi”, Mircea Eliade
Ha ha, inspirat :).
As rescrie titlurile pentru “Baltagul” sau “Ion”, dar parca e prea evident si isi pierde subtilul. Ma mai gandesc la altceva, daca imi vine vreo idee buna, o impartasesc 🙂
Nu cred că ar fi fost prea evident. Oricum, te aștept cu alte idei 🙂
La ”Ion” merge lejer aia cu: ”Un locuitor din comuna X și-a lovit soția cu picioarele în abdomen, deși aceasta era gravidă! Atenție, urmează imagini șocante!” :))
1. “Obsesiile unui tanar educat si sarac pentru o tanara needucata si bogata” – Jocurile Daniei, de Anton Holban.
2. “Destainuirile si gandurile unui barbat confuz si rautacios care nu intelege de ce nu se desparte de cea alaturi de care.. s-a obisnuit” – O moarte care nu dovedeste nimic, de Anton Holban.
Hm.. cred ca din al doilea se intelege ca m-a cam enervat protagonistul :))