Acum că sărbătorile au trecut şi mesele mari în jurul cărora s-au strâns rude şi prieteni au fost pliate şi puse la locul lor până la următorul eveniment important care va aduna multă lume în casele noastre, ne putem îndrepta privirea spre piese de mobilier care să folosească cititorului, fără a ocupa mult spaţiu. Cum ar fi o măsuţă mică, simplă şi simpatică, numai bună să ne stea alături în lungile ore de lectură ce ne aşteaptă.

Creaţia aparţine studioului german Voigt Dietrich cu sediul în Potsdam, oraş la a cărui Universitate fondatorii lui au studiat designul.

Avem de-a face cu un obiect de mobilier în care ne putem ţine la îndemână şi în ordine cărţile pe care intenţionăm să le citim în viitorul apropiat şi a cărei formă îi permite să funcţioneze şi pe post de semn de carte, căci în vârful ei se poate lăsa un volum deschis la pagina la care am rămas cu lectura. E confecţionată din MDF şi lemn de fag, în linii simple, curate. Şi pentru că am spus că e considerată măsuţă, există şi o mică suprafaţă ce aminteşte de placa unei mese, pe care pot sta ceva bunătăţi pe care să le ronţăim sau bea în timp ce pierdem noţiunea timpului cu nasul în cărţi.

Chiar dacă în imagini apare doar un pahar cu apă, alegerea a ceea ce punem pe masă aparţine fiecăruia, în funcţie de preferinţe: fructe, ceai şi prăjituri sau un pahar de vin. Astfel, aşa mică cum e, măsuţa pare a fi piesa de mobilier ideală care să ne fie aproape în timpul lecturii, căci ne permite un mic răsfăţ suplimentar, alături de bucuria deja oferită de o carte bună.

Buchtisch2

buchtisch_05

buchtisch_06

book-table_1

book-table2

Surse:  ignant.detipsfamilia.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *