Dacă Irina vă arăta abecedare frumoase pentru cei mici, eu vin astăzi și vă îndemn să vizionați (dacă nu ați făcut-o deja) un abecedar pentru cei mari. E adevărat, nu e simpatic, colorat și nici chiar jucăuș. Nici nu trebuie studiat cu doamna învățătoare, ci acasă, în intimitatea camerei voastre. Este extrem de interesant pentru toți iubitorii de literatură, dar și de filosofie și arte. 

Abecedarul lui Gilles Deleuze este numele unui program TV francez din anii 1988-1989, produs de Pierre-André Boutang. Gilles Deleuze, cunoscutul filosof al Franței, este luat la întrebări de către Claire Parnet. Rezultatul: 8 ore de interviuri împărțite în serii tematice, după literele alfabetului (de exemplu A de la Animal, B de la Băutură, C de la Cultură, L de la Literatură ș.a.m.d.).

Mai jos, un preview cu cinci astfel de fragmente. Se găsesc pe youtube majoritatea literelor. Vizionare plăcută deci! 🙂
http://youtu.be/L_ZWwLKHQnU

http://youtu.be/IrZdOZzr4as

http://youtu.be/B-Lzc6-O1u4

http://youtu.be/GoFMs7gOsyY

http://youtu.be/mHYrxP-0ksU

Sursă imagine principală: networkologies.wordpress.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *