Concurs închis! Câştigător: Aniela. Mulţumim tuturor pentru comentarii şi propunerile interesante, care au făcut grea şi provocatoare alegerea!

Începând cu această săptămână vom avea câte un concurs pentru voi, al cărui premiu va fi un pachet de 3 cărţi din colecţia Top 10+ a editurii Polirom.

Primele 3 cărţi care pot ajunge la voi sunt: Legături Bolnăvicioase, de Cecilia Ştefănescu; Balzac şi Micuţa Croitoreasă Chineză, de Dai Sijie; şi Colecţionarul, de John Fowles.

Pentru a câştiga acest frumos pachet de cărţi, trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: ce altă carte, în afara celor deja publicate, aţi vrea să găsiţi în colecţia Top 10+ şi de ce. Deadline: Marţi, 22 noiembrie, ora 12.00.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta).

Mult succes!

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


49 comentarii
  1. Mirela

    Poate… “Privighetoarea de ziua”, Radu Tudoran (o “poveste” a vietii Mariei Tanase)… Pentru ca seria “Sfarsit de mileniu” a acestui autor mi-a placut mult la vremea cand ieseam din adolescenta, o serie ciudat de “neotodoxa” pentru anii’80. Autor pe care contemporanii il mai stiu (?) doar pentru ca a scris “Toate panzele sus”, poate si “Maria si marea” …. Oare de ce nu se mai reediteaza intregul “Sfarsit de mileniu”?

    Reply
  2. veronica

    NEAPARAT !!
    amos Oz – povestiri despre dragoste si intuneric – magistrala
    Andrei Makine – femeia care asteapta – poezie …..pictura in cuvinte
    si neaparat Llosa…….orice .

    Reply
  3. Andreea

    Pe aripile vantului” de Margaret Mitchelle-pentru ca reda atat de bine Sudul Statelor Unite si pentru ca este un roman atat de complex care descrie viata oamenilor de toate categoriile sociale, inainte, in timpul si dupa razboiul civil. Cu toate ca in centru se situeaza povestea de dragoste a protagonistilor, toate trairile lui Scarlett sunt doar un pretext pentru a demonstra ca circumstantele schimba oamenii, ca oamenii se influenteaza intre ei. Autoarea insasi a descris-o ca fiind o carte despre supravietuire si despre oameni care se descurca in orice situatie,despre invingatori si despre ce au ei in plus fata de perdanti.

    Reply
  4. S-M.G

    “Abatorul cinci” de Kurt Vonnegut, pentru că e o carte pe care ar trebui s-o citească toată lumea. la fel, “Magicianul” de John Fowles. şi “69” de Ionuţ Chiva & “Muzici şi faze” de Ovidiu Verdeş, pentru că fac parte dintre cărţile influente apărute după ’90 şi nu se mai găsesc

    Reply
  5. Kate`

    Eu cred ca ar trebui sa fie incluse si romanele Annei Rice . Ma fascineaza foarte mult , in special Interviu cu un vampir 🙂 …

    Reply
  6. Rodica

    As pune aici si Jocul lui Ender de Orson Scott Card, este una din cele mai bune carti SF si cand o recitesc tot reuseste sa ma atraga in mrejele ei si sa nu mai pot sa las cartea din mana

    Reply
  7. Miha Dr

    Nu ar trebui sa lipseasca La Paradisul femeilor de Emile Zola.Chiar este o lectura buna,cu o lectie de viata,care te tine captivat.

    Reply
  8. Alex G

    Darul lui Humboldt – Saul Bellow. O opera magistrala, o viziune interesanta asupra conditiei artistului in America anilor ’50, o carte despre marile teme ale literaturii: prietenie, moarte, dragoste. Personaje foarte vii, foarte bine conturate care iti raman mult timp in minte (mafiotul marunt: Cantabile, poetul nebun: Humboldt, scriitorul meditativ: Citrine). O descriere foarte detaliata a vietii americane, a orasului Chicago, punctata din cand in cand cu meditatii filosofice si introspectii.

    Reply
  9. roxana i

    Mi-as dori sa citesc in colectia Top 10 “Clopotul de sticla ” de Sylvia Plath, ” Memoriile unei gheise ” de Arthur Golden, “Singuratatea numerelor prime ” de Paolo Giordano…si cam atat momentan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *