Dacă ați fost anul trecut la prima ediție a micului festival cultural Strada de C’Arte, știți deja ce lucruri frumoase se întâmplă acolo. Dacă n-ați ajuns atunci, aveți ocazia anul acesta, la a doua ediție a Străzii de C’Arte care va avea loc între 21-29 septembrie 2012, în același loc ca anul trecut, în coasta Bibliotecii Centrale Universitare, pe strada Boteanu.

Ce este Strada de C’Arte?

Un festival de cărți și arte, care se mândrește a fi “cel mai mare festival cultural în aer liber, organizat de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, care aduce pe străzile din centrul orașului literatură, arhitectură, cinematografie, pictură, poezie, muzică, teatru și ateliere de creație pentru copii, într-o formulă interactivă, de agora.”

Ce se întâmplă în 2012 la Strada de C’Arte?

Desigur că cea mai mare atracție este târgul de carte, care anul trecut a adus în stradă 5000 de titluri și a vândut 10.000 de cărți.

Alături de târgul de carte (la care vor participa 11 edituri, doi distribuitori de carte straină și un anticariat) și expoziția de cărți vechi, va exista și o expoziție de proiecte de arhitectură, vor avea loc concerte de jazz, seri de poezie și lecturi publice la Rampa de Jazz și Poezie și proiecții de filme românești (în Aula BCU, intrarea liberă).

Ca și anul trecut, vor fi la dispoziția noastră biciclete, câteva terase și internet cât cuprinde. Se vor face și tururi ghidate prin BCU între orele 20-22. În Foaierul de lectură (corp Dacia) vor avea loc lansări de carte şi dezbateri.

Nu s-a omis nici aspectul umanitar – pe secțiunea Strada Copiilor (de pe strada C.A. Rosetti) Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă, care se ocupă de programele culturale pentru pitici, va organiza o campanie de adunat cărți: Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!


Programul complet, pe ore, al festivalului Strada de C’Arte se găsește pe site-ul oficial al evenimentului. Tot acolo veți găsi și programul Străzii Copiilor, lista filmelor, programul lansărilor de carte și multe alte detalii utile.

Ne vedem la Strada de C’Arte, 21-29 septembrie 2012, la BCU!

P.S. Găsiți festivalul și pe Facebook, ca și pagina Bibliotecii.

Harta – mai jos (pentru rezoluția maximă – click pe imagine)

fotograf profesionist, jurnalist cultural, fost redactor șef la Metropotam.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *