Editura Frontiera are bucuria să anunțe o apariție editorială aparte, în care autoarea Iulia Iordan și ilustratoarea Szabo Zelmira au colaborat pentru rescrierea unei vechi povești europene: „Supa de pietre”.

Autoarea Iulia Iordan, cunoscută publicului cititor prin cărțile sale ilustrate, dar și prin atelierele muzeale pentru copii pe care neobosit le susține, a reinventat vechea poveste pentru copiii de astăzi, abordând teme de o mare relevanță: relațiile dintre copii, bullying-ul și, în general, felul în care se construiește prietenia.

Eroii poveștii sunt Petru, un băiețel singur, respins de noii săi colegi, și Smaranda, o fetiță veselă și cu inima mare. Pietrele prieteniei sunt rețeta care îl ajută pe Petru să fie mai încrezător în sine, dar și impulsul de care are nevoie întreaga clasă pentru a înlocui zeflemeaua cu bunăvoința.

Ilustrațiile cărții sunt realizate în creion grafit și vopsele naturale din plante, într-o cromatică a cărei delicatețe se pliază pe caracterul introspectiv al poveștii și exprimarea emoțională a personajelor.

Cartea are 36 de pagini și este disponibilă pe site-ul editurii, www.editurafrontiera.ro, la preţul de 35 de lei. De asemenea, cartea poate fi găsită în marile sau micile librării cu care editura colaborează (lista lor completă se află tot pe site-ul editurii.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *