Dacă tot a venit toamna şi ar trebui să ne acoperim cu ceva, căci serile au devenit răcoroase, ce aţi zice dacă am face-o tot cu ajutorul cărţilor, mai exact copertelor de carte? Dacă sufletului nostru îi ţin de cald versuri frumoase şi romane captivante, trupului i-ar prinde bine o haină tot cu influenţe literare, precum jacheta creată de Joseph DeCamillis.

Joseph e un american căruia i-a plăcut să citească de când se ştie şi şi-a dorit chiar să ajungă scriitor, motiv pentru care s-a înscris la cursuri de literatură şi scriere creativă la UCLA. Din păcate, nu a găsit aici inspiraţia şi împlinirea dorită, aşa că a renunţat la şcoală şi s-a apucat de pictură şi desen, pentru care a descoperit că posedă un talent înnăscut. Dar, aşa cum era normal pentru cineva pasionat de literatură, cărţile au devenit la un moment dat material de lucru pentru activitatea sa artistică, a pictat pe ele, a cusut quilturi folosind copertele lor şi chiar şi haina despre care am amintit.

E adevărat că nu e vorba despre vreo nouă fiţă în materie de modă, ci de un proiect artistic, dar nu ne împiedică nimeni să admirăm această creaţie şi să ne imaginăm cum ne-ar sta îmbrăcaţi astfel. Sub titlul ”What You Read Is What You Get”, Joseph a creat o jachetă pe care a cusut de mână coperte de carte, îmbinându-le cu bucăţi aparţinând altor piese de îmbrăcăminte, precum o geacă de piele sau un hanorac. Pentru un mai mare efect vizual, artistul a preferat să expună cusăturile şi nodurile în exterior şi să lase să atârne aţele colorate folosite la cusut. Nici alegerea cărţilor nu a fost întâmplătoare, Joseph s-a oprit asupra celor care au avut un mare impact asupra lui, care i-au modelat personalitatea sau al căror titlu sau subiect se leagă cumva de întâmplări din viaţa sa.

2450746_orig

1687168_orig

3807643_orig

7125852_orig

8034523_orig

9848254_orig

2631818_orig

1754829_orig

 Sursa: joedecamillis.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *