Despre Turnul Babel stim ca a fost construit de supravietuitorii Potopului, care, vorbind toti acceasi limba, au vrut sa construiasca un turn in care sa aiba loc toti si care sa ajunga pana sus, sus de tot. Adica la cer.

Stiind ca, daca sunt uniti, nimic nu-i va putea impiedica sa-si atinga scopul, Dumnezeu le-a imbarligat limbile, ca sa nu se mai inteleaga si se lase de glume, iar turnul a ramas neterminat.

Marta Minujin, o artista din Argentina, si-a termintat insa constructia: a ridicat in Buenos Aires un turn de 25 de metri construit din carti. 30 de mii de carti, in 50 de limbi, aranjate pe 7 etaje. Jane Austen, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Cervantes, MarioVargas Llosa, Tolstoi sau Borges si Sabato – toti au cate un loc in Babelul din capitala Argentinei.

Cartile au fost donate de cititori, ambasade si biblioteci, sarbatorind faptul ca orasul a fost ales de catre Natiunile Unite drept Capitala Internationala a Cartilor in 2011.

Turnul va ramane in picioare pana pe 28 mai, cand cartile vor fi impartite gratuit publicului.

Mai multe fotografii gasiti aici.

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


2 comentarii
  1. iulia

    wow, impresionant, asta da proiect. macar ceva in miniatura, o constructie de carti acolo sa fie si la noi la Street Delivery si sa fie apoi impartite oamenilor pe strada

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *