Editura RAO anunţă apariţia cărţilor Până la capăt, de Michael Connelly – un nou thriller din Seria Mickey Haller -, și Muntele familiei Gray, de John Grisham – pentru amatorii de thrillere juridice. 

coperta_Connelly_PânăLaCapătDupă ani în şir în care a jucat rolul de avocat, Haller este rugat să treacă în „barca“ procurorilor şi să dea de capăt unei crime oribile. Ucigaşul, Jason Jessup, a ispăşit deja 24 de ani de închisoare şi este eliberat şi reabilitat în baza unei noi dovezi ADN. Haller, însă, are convingerea că Jessup este cu adevărat vinovat. Intrigat de acest caz, îl acceptă. Cu o condiţie, însă: posibilitatea de a lucra cu un anumit investigator LAPD, nimeni altul decât fratele lui vitreg, Harry Bosch. Cei doi trebuie să se mişte repede, înainte ca Jessup să lovească din nou…

„Să citeşti cartea aceasta este ca şi cum ai admira un maistru zidar la lucru, care, încet şi cu grijă, aşază cărămidă peste cărămidă, creând ceva care funcţionează perfect, desăvârşit.“
Booklist

„Cel mai bun roman al lui Connelly: intens, inteligent şi emoţionant.“
Los Angeles Times

Michael Connelly este unul dintre cei mai citiţi, dar şi mai premiaţi autori de thrillere din lume. Cărţile lui de succes au în centru două personaje bine conturate, respectiv pe poliţistul Hieronymus Harry Bosch şi pe avocatul Mickey Haller, fraţi vitregi.

Romanele lui Connelly au fost traduse în peste 39 de limbi şi multe dintre ele au fost ecranizate. În perioada 2003-2004, a fost preşedintele Mystery Writers of America, o asociaţie care îi reuneşte pe autorii americani de thrillere.

Copertă_MunteleFamilieiGrayÎn Muntele familiei Gray, Grisham se întoarce la perioada crizei financiare izbucnite în 2008. Protagonista sa, Samantha Kofer, lucrează pe Wall Street, la cea mai mare firmă de avocatură din lume, Scully & Pershing. Valul de concedieri şi disponibilizări o azvârle într-un colţ îndepărtat din Apalaşia, unde se confruntă cu problemele adevărate ale oamenilor adevăraţi. Într-un bazin carbonifer exploatat la sânge de companii fără scrupule, Samantha se vede târâtă într-o luptă dură şi periculoasă din care scapă cine poate.

Muntele familiei Gray nu este un simplu thriller juridic, ci şi povestea unei regiuni frumoase, dar sărace a Americii, unde legile sunt încălcate, regulile ignorate, reglementările dispreţuite şi comunităţile dezbinate.

„Această descindere în mijlocul jocurilor politice ale unui orăşel de provincie reprezintă unul dintre cele mai bune thrillere juridice scrise de Grisham în ultima vreme. Marea atracţie nu constă în elementul de mister, ci în pleiada de personaje care o ajută pe eroină să îşi descopere pasiunea.“
Associated Press

John Grisham s-a născut la 8 februarie 1955 în Jonesboro, Arkansas. După o copilărie grea petrecută în Sud şi un început relativ normal în cariera de avocat, John Grisham şi-a descoperit adevărata vocaţie în sala de judecată atunci când a auzit mărturia unei fetiţe de 12 ani ce fusese violată. Tema dezvoltată în primul său roman, …Şi vreme e ca să ucizi, a reprezentat punctul de pornire pentru un şir lung de bestseller-uri, vândute în sute de milioane de exemplare, traduse în 40 de limbi şi ecranizate în filme de succes. Când nu scrie, îşi dedică timpul unor acţiuni caritabile.

 

Comunicat de presă al Grupului Editorial RAO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *