Există o legătură subtilă între lemn și cărți și asta nu doar pentru că hârtia a fost pe vremuri un copac. Întotdeauna cărților le-a stat cel mai bine pe rafturi de lemn, pentru că și lemnul, în felul lui, spune o poveste. Maria Burachu, de la Woodish (citiți un interviu cu ea la prietenii noștri de la Designist), face din lemn obiecte care bucură privirea oricărui bookaholic și, mai mult decât atât, sunt utile lecturilor lungi.

Inelele pentru citit sunt un accesoriu mic, simpatic și stilat, numai bun pentru nopțile când nu poți lăsa cartea din mână. Țin cartea deschisă cum trebuie (știm prea bine cât de greu stau deschise unele cărți, mai ales cele mai vechi) și îți lasă o mână liberă. Eu aș folosi-o să mângâi unul dintre cei doi pisiculți din dotare sau, după caz, să-l dau jos din fața cărții. 😀


1 4

 

E imposibil să nu-ți atragă atenția căsuța-noptieră-raft. Pe acoperiș îți lași cartea iar pe rafturi ceaiul, ochelarii, mp3 player-ul sau orice îți mai acompaniază lectura.

1

Ca tabloul din lemn să fie complet, impresiile de lectură le puteți scrie într-un jurnal cu coperte din lemn simple sau imprimate, pe file din hârtie reciclată fină.

5 2

 

 

Le găsiți pe toate la Woodish pe Facebook. Foto: Woodish (via Designist)

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *