Doi soţi foşti avocaţi, un frate contabil aventurier întors dintr-o călătorie de un an prin Asia şi căţeluşa Vlashka. Cine sunt ei ?Inima, creierul şi animăluţul unei minunate librării din Bath, Anglia. Dragostea pentru cărţi şi dorinţa de a deţine un loc care să le aducă bucurie oamenilor au dus la deschiderea în 2006 a librăriei Mr. B’s Emporium of Reading Delights. Proprietarii şi-au dorit un nume care să aibă impact, să fie unic şi de modă veche.

Librăria, situată într-o clădire în stil georgian aflată pe o străduţă liniştită a oraşului, este decorată cu bun gust, în camerele luminoase şi spaţioase împletindu-se elemente moderne şi tradiţonale.

sursa

sursa

Cărţile, aşezate pe categorii precum ficţiune, istorie, artă, poezie, ghiduri de călătorie şi multe altele, sunt atent selecţionate şi formează o colecţie eclectică. Cei care i-au trecut pragul au fost extrem de încântaţi de titlurile găsite aici, precum şi de faptul că, dacă nu au o carte pe care cineva o doreşte, cei de la Mr. B se străduiesc să o aducă în cel mai scurt timp.

sursa

sursa

sursa

O idee drăguţă o reprezintă Bibliotherapy Room, o cameră cu fotolii confortabile aşezate în faţa unui şemineu, unde ţi se oferă din partea casei ceai, cafea şi prăjituri delicioase cât timp răsfoieşti o carte. Pentru cei nehotărâţi există Reading Spa, adică aproximativ o oră în care se poţi citi şi discuta cu un membru al personalului – bine instruit şi foarte amabil – despre preferinţele literare.În urma unor astfel de discuţii, librarul sau mai bine spus biblioterapeutul, va aduce în camera de relaxare cărţile care se potrivesc gusturilor fiecăruia.

sursa

sursa

Mr. B’s Reading Year este o altă iniţiativă interesantă prin care se trimit clienţilor cărţi, de-a lungul unui an. O carte va fi trimisă la începutul lunii, frumos ambalată şi cu sigiliul domnului B.

sursa

În librărie au loc periodic seri de lectură şi sesiuni de autografe, unul dintre cei mai de seamă scriitori care i-au trecut pragul în acest scop fiind Yann Martel, autorul romanului Viaţa lui Pi.

Sunt sigură că o vizită în această librărie – premiată şi desemnată în 2008 şi 2011 ca librăria independentă a anului din Marea Britanie şi Irlanda de Nord – înseamnă bucurie, relaxare şi multe cărţi bune, aşa că nu ezitaţi să treceţi pe acolo, cu prima ocazie care vă poartă paşii în Bath! 🙂

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *