Nu știu voi cum sunteți, dar eu mereu îmi fac planuri în mintea mea în legătură cu momentele de lectură de peste zi (de tipul îmi pun cartea asta în geantă, am multe drumuri azi, merge de citit în RATB sau metrou sau în pauza de prânz o să citesc jumătate de oră sau diseară, cum ajung acasă, las totul și mă avânt în cartea aia mișto pe care am început-o ieri), cu volumele pe care să le citesc săptămâna/ luna/ iarna/ anul aceasta/acesta și așa mai departe. 

De cele mai multe ori, nu știu cum, dar mi le fac degeaba: mă trezesc că am alte lucruri de făcut, mă prinde vreun film, mă uită Dumnezeu pe diverse site-uri etc. și ajung să nu citesc cum, cât și unde aș vrea. Sau exact pe dos: am niște urgențe pentru job și le ignor cu grație pentru că am început o carte și nu o pot lăsa din mână.

Așa că un Bingo literar ar putea să mă motiveze în momentele în care-s prea obosită sau mă trăznește … lenea :). Ar putea fi amuzant și m-ar scoate din ritmul meu de lectură complet haotic. În plus, este o provocare simpatică, de rezolvat cu prietenii (și poate cel/ cea care termină primul jocul să primească câte o carte în dar de la ceilalți participanți? 🙂 ).

Am divagat puțin. De fapt, vroiam să vedeți și voi interesanta idee a oamenilor de la celebra editură Random HouseReading Bingo Challenge 2014, postată pe blogul Retreat Book Club by Random House.

O provocare faină pentru cititorii de pretutindeni (un Bingo pentru cei experimentați și altul pentru tineri – young adults), o modalitate de a citi multișor (doar avem 24 de căsuțe de bifat), variat și de a ieși din zona de confort.

Reading-Bingo-YA Reading-Bingo-small(click pe imagini pentru a le mări)

Reading-BingoȘi provocarea de anul trecut, tot de Retreat Book Club

Ce spuneți, bookaholici jucăuși? Vă surâde ideea?

Sursa: retreatbyrandomhouse.ca

Sursă imagine principală

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *