Într-o dimineață oarecare, m-am trezit cu un e-mail în inbox de la Mike, unul dintre cei doi bloggeri care scriu pe Bid 4 Papers (am mai scris despre această platformă interesantă atunci când găseam un infografic simpatic în legătură cu ceea ce citesc vedetele). Acesta îmi scria, încântat, despre provocarea pe care o lansase pe blogul Bid 4 Papers: Guess the writer (Ghicește autorul). Concret, el propune bookaholicilor jucăuși să se relaxeze și să se amuze testându-și cunoștințele literare prin intermediul unor ilustrații sugestive. 

Mike Hanski povestește, în postarea sa, că i-a venit ideea aceasta după ce a citit fascinat Maestrul și Margareta, a început să caute detalii în legătură cu biografia lui Bulgakov și a dat peste o ilustrație care era în perfect acord cu atmosfera și esența romanului cu pricina. A trimis imaginea respectivă mai multor prieteni, încercând să vadă dacă aceștia ghicesc ce carte are ca sursă de inspirație ilustrația. Pentru că i-a plăcut jocul acesta, a căutat imagini similare, dar nu a găsit. Așa că s-a gândit să facă el un set de ilustrații care să pună la încercare cunoștințele cititorilor.

A pus cap la cap o listă cu autorii care l-au dat pe spate atunci când i-a citit și a ales să ilustreze cele mai cunoscute opere ale lor printr-o singură imagine. A ieșit un test nostim, cu trei grade de dificultate (Level 1: ReaderLevel 2: BookwormLevel 3: Critic), pe care vi-l recomand.

Mai întâi, haideți să vedem dacă reușiți să ghiciți autorul doar din imagini.

1 shakespeare

2 prince

3 verne

4 poe

5 christie

6 orwell

7 zelazny

8 puzo

9 king

10 simmons

11 bulgakov

12 keats

13 akutagava

14 angelou

15 seraphini

Recunosc că, fără indicii, eu n-am ghicit decât primele patru imagini și pe cea de-a șasea. Cu indicii însă, am ratat numai ilustrațiile cu numărul zece, treisprezece și cincisprezece.

Încercați și voi! Răspunsurile sunt la sfârșitul infograficului, iar cărțile-surse de inspirație sunt de găsit la sfârșitul materialului de pe Bid 4 Papers.

Guess the Writer - quiz

8 comentarii
 1. v.n

  7,10,13,14,15,le-ar fi ghicit doar împricinaţii-eu unul,şi am pretenţii la mine,i-aş fi recunoscut în faţa plutonului de execuţia(dacă o voce mi-ar fi suflat numele lor).
  ăştia şi asta sunt scriitori sau fotbalişti?

  Reply
 2. Sebastian

  Dacă aţi fi pus întîi ilustraţiile originale (cu textul ajutător dedesubt), l-aş fi nimerit şi pe Puzo (pentru că cine nu ştie celebra replică “I’m gonna make him an offer he can’t refuse”?).
  Aşa, am împuşcat doar 6 iepuri din 15 (Shakespeare, Exupéry, Verne, Poe, Orwell ;i King).

  Reply
  1. Eli Bădică Post author

   Toate sunt ilustrații originale, chiar autorul lor ni le-a trimis la calitate mai bună. Așa e gândit jocul, pe două categorii, cea grea e fără indicii, cea medie cu textul de care spuneți. Chiar și-așa, 6 din 15 e un scor bun! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *