Nici nu s-a încheiat bine concursul anterior (anunțăm curând abia am anunțat câștigătorii), că avem altul pentru bookaholicii care ne citesc. În urmă cu aproape o lună vă dădeam spre lectură un fragment în avanpremieră din cel mai proaspăt tradus roman semnat de minunata scriitoare Jhumpa Lahiri, Distanța dintre noi, volum apărut la Editura Nemira, în colecția „Babel” și în traducerea Adrianei Voicu. 

Iar pentru că săptămâna aceasta se lansează cartea cu pricina – joi, 22 octombrie, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu, despre care vor vorbi Iuliana Alexa, redactor-şef al revistei Psychologies, Alina Purcaru, redactor al revistei Observator cultural și colegă bookaholică, Eugen Ciurtin, indianist, Marius Constantinescu, jurnalist TVR şi traducătoarea volumului, Adriana Voicu -, vă dăm ocazia să puneți și voi mâna pe carte :).

Update câștigător

Câștigătoarea volumului Distanța dintre noi, de Jhumpa Lahiri, este Glodeanu Raluca. Felicitări!

Premiul – un exemplar Distanța dintre noi, de Jhumpa Lahiri

jhumpa-lahiri---distanta-dintre-noiDoi frați, o singură tragedie. Două civilizații, o singură viață. Un trecut de coșmar, o revoluție, o iubire ce trece dincolo de moarte, un roman despre distanța dintre oameni și lumi și despre imposibila apropiere. Din anii ’60 și până în prezent, din India în America, de la o generație la alta, povestea unei familii se scrie într-o carte ce poartă amprenta inconfundabilă a scriitoarei Jhumpa Lahiri.

Explorând conflictele între civilizații și generații, angoasele omului contemporan, rupt între identitățile din care este alcătuit, precum și efectele globalizării, proza semnată de Jhumpa Lahiri se axează pe viața în exil, pe traumă, inadaptare și alienare, cercetând cu finețe viețile frânte ale unor personaje aflate în căutarea fericirii, care este niciodată acasă.

Mai multe detalii aici. Citiți un fragment din volum aici.

Despre Jhumpa Lahiri

jhumpa_lahiri_photo_newJhumpa Lahiri s-a născut la Londra în 1967, numele său real fiind Nilanjana Sudeshna. Și-a petrecut copilăria în South Kingstown, Rhode Island. Crescută în America printre cărți, de un tată bibliotecar și de o mamă care a dorit să-și educe copiii în spiritul identității lor indiene, și-a descoperit încă de mică moștenirea culturală bengaleză. În anul 1989 a absolvit Barnard College, specializându-se în literatură engleză, după care și-a aprofundat studiile la mai multe universități, obținând titlul de doctor cu o teză despre Renaștere. În anul 2001 s-a căsătorit cu Alberto Vourvoulias-Bush, coordonator al ediției din America Latină a revistei TIME. Au doi copii, pe care i-au crescut în Brooklyn, înainte de a se muta la Roma.

Interpreter of Maladies, volumul de proză scurtă cu care a debutat, atrăgând imediat atenția lumii literare, a câștigat Premiul PEN/ Hemingway Award (Best Fiction Debut of the Year). Un an mai târziu, tinerei scriitoare i-a revenit Premiul Pulizer pentru ficțiune și premiul pentru debut al revistei The New Yorker pentru aceeași carte. În 2003, a publical romanul The Namesake, ecranizat în 2006. A urmat în 2008 volumul de povestiri Unaccustomed Earth, recompensat cu Frank O’Connor International Short Story Award. Distanța dintre noi (The Lowland, 2012) este cea mai recentă carte a sa, editată în 2012 și nominalizată la Premiul Man Booker și la National Book Award for Fiction. În același an, scriitoarea a devenit membră a American Academy of Arts and Letters. Președintele SUA Barack Obama a desemnat-o membră a comisiei sale pentru artă și umanioare.

Cum câștigați volumul Distanța dintre noi, de Jhumpa Lahiri

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, la ce premii a fost nominalizat volumul Distanța dintre noi, de Jhumpa Lahiri (răspunsul se găsește în prezentarea de mai sus).

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 19 – 21 octombrie, ora 12:00.

Câștigătorul va fi anunțat pe 21 octombrie.

Dacă câștigătorul va fi din București, acesta va putea ridica volumul de la lansarea de joi, 22 octombrie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


126 comentarii
  1. Aceleanu Cristian

    Scriitoarea Jhumpa Lahiri a luat pentru romanul “Distanta dintre noi”, Premiul PEN/ Hemingway Award (Best Fiction Debut of the Year), Premiul Pulizer pentru ficțiune și premiul pentru debut al revistei The New Yorker.

    Reply
  2. turcan lucia

    Cartea , Distanta dintre noi ,, a primit Premiul Man Booker și la National Book Award for Fiction

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *