V-ati jucat Cadavrul fermecator? Pai atunci mai avem un joc pentru bookaholicii ce se aduna la o bere, la un suc, la o prajitura. Pot fi mai multe variante de Ghiceste personajul, ne oprim acum asupra aceleia cu hartie pe frunte (daca ati vazut Inglourious Basterds, acolo se juca).

Participantii stau in cerc. Fiecare se gandeste la un personaj literar sau autor si il scrie pe o bucatica de hartie. Fara sa o arate nimanui, da hartia la stanga. Cel care primeste o pune pe frunte cu scrisul la vedere, fara insa ca el sa stie ce scrie pe ea. Astfel, fiecare are un personaj/autor care trebuie ghicit.

Incep apoi intrebarile. Pe rand, participantii trebuie sa ghiceasca cine sunt. Fiecare participant pune intrebari despre personajul de pe fruntea sa, la care ceilalti raspund cu da sau nu. De exemplu: Sunt un personaj literar? Sunt om? Sunt femeie? Apar intr-o carte pentru copii? Personajul meu e autist? samd.

Din intrebare in intrebare, trebuie sa te prinzi despre cine e vorba. Ca sa faceti jocul si mai greu, se poate limita numarul de intrebari. Nu va recomand, e mai amuzant cand e tir de intrebari, care mai de care mai simpatice (m-as indragosti de personajul meu? As bea o cafea cu mine?).

Totul depinde de grup si de lecturile lor comune. Pana la urma, nu trebuie sa cauti cel mai obscur personaj literar, ci sa faci jocul haios. De exemplu, ce bine i-ar sta unui prieten cu Cetateanul Turmentat pe fata! 🙂

Joaca placuta!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: Jocuri pentru petreceri literare: poezii dadaiste « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *