Sper că vouă nu vi se întâmplă des să vă aflaţi la o petrecere sau întâlnire la care conversaţia să lâncezească sau subiectele alese să fie unele extrem de banale, cum ar fi starea vremii, de pildă (mă rog, până la urmă şi tema asta poate fi interesantă, dacă e vorba despre o şuetă a meteorologilor). Dar trebuie să recunoaştem că astfel de situaţii există şi, pentru ele, cele mai bune soluţii de revitalizare a conversaţiei ne vin în ajutor din domeniul atât de fascinant şi bogat al literaturii.

O discuţie despre o nouă carte apărută pe piaţă, despre ideile fabuloase aparţinând vreunui scriitor, despre filosofii de viaţă pornite de la un citat şi iată cum întreaga atmosferă se animă, iar în priviri apare strălucirea dată de o conversaţie cu adevărat interesantă şi acaparatoare.

Exact la asta s-au gândit şi cei de la Restoration Hardware, un brand american de lux pentru mobilier şi decoraţiuni pentru casă şi grădină, când au creat Literary Collection, setul lor pentru cocktail. E format din farfurii, suporturi pentru pahare şi şervete. Toate sunt de formă dreptunghiulară şi din cele mai bune şi fine materiale, dar punctul de atracţie este dat de inscripţiile ce le însoţesc: citate celebre aparţinând unor mari nume ale literaturii.

Pe suprafaţa lustruită a porţelanului şi pe şervetele din in de culoarea fildeşului şi cusute cu satin negru stau pentru a fi citite, dezbătute, îndrăgite, vorbele pline de spirit, înţelepciune şi umor ale lui Dorothy Parker, Oscar Wilde şi Ralph Waldo Emerson. Şi iată cum nişte detalii la care poate nu ne-am fi gândit, pot da o picătură de farmec unei petreceri şi pot schimba cursul conversaţiei, căci scriitorii salvează ziua.

dp1“The first thing I do in the morning is brush my teeth and sharpen my tongue.”

pd“If you wear a short enough skirt, the party will come to you.”

dpwo2 “I like men who have a future and women who have a past.”

ow1

cat2360140

“I don’t want to go to heaven. None of my friends are there.”

ow b “Bigamy is having one wife too many. Monogamy is the same.”

ow

rw2“What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.”

rwe2 “Don’t be pushed by your problems. Be led by your dreams.”

rw1 “Treat a man as he is, and he will remain as he is. Treat a man as he could be, and he will become what he should be.”

Sursa: restorationhardware.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *