Cu niste tactici de marketing direct venite din ochelarii magici ai lui Harry, JK Rowling ne baga in priza anuntand Pottermore. Ce e asta? Pai inca nu e foarte clar, dar se pare ca va fi un proiect digital mare, cu jocuri, tot felul de activari interactive, cu biografii ale personajelor sau cu noi moduri de a citi cartile.

E interesant cum Harry Potter incepe sa profite de online nu doar ca mediu de promovare ci si ca suport in sine. Cum “mediul este mesajul” (asa cum McLuhan dixit acum multe zeci de ani), este de urmarit cum digitalul va schimba modul in care Harry Potter este consumat. Practic, se face tranzitia dinspre carte/continut textual static spre un continut interactiv unde, JK o spune, utilizatorii sunt cei mai importanti.

Deocamdata nu gasiti foarte multe lucruri pe Pottermore si nici doamna Rowling nu spune prea multe in take-overul de YouTube.

Ca ziceam de marketing – numele Pottermore s-a dezvaluit publicului in urma unui quest cu 10 coordonate pentru literele cuvantului. Oricum, totul se dezvaluie treptat, o metoda numai buna de a tine fanii Harry Potter in priza. 🙂

Desi proiectul nu e o noua carte, JK Rowling a scris noi texte, a adus imbunatatiri povestii si a completat informatiile lipsa. Pottermore va fi disponibil din octombrie.

Din comunicatul de presa:

In the new website, the storyline will be brought to life with sumptuous newly-commissioned illustrations and interactive ‘Moments’ through which you can navigate, starting with the first book, Harry Potter and the Philosopher’s (Sorcerer’s) Stone. On entering, you choose a magic username and begin your experience. As you move through the chapters, you can read and share exclusive writing from J.K. Rowling, and, just as Harry joins Hogwarts, so can you. You visit Diagon Alley, get sorted into a house, cast spells and mix potions to help your house compete for the House Cup.

Vezi cartile:

Harry Potter si pocalul de foc

Harry Potter si ordinul Phoenix

Harry Potter si printul semipur

Harry Potter si piatra filozofala

Harry Potter si camera secretelor

Harry Potter si talismanele mortii

Harry Potter – prizonier in azkaban

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *