Recunosc că nu am citit niciuna dintre cărţile seriei Harry Potter, iar în ceea ce priveşte adaptările cinematografice, am văzut un singur film. N-aş vrea să înţelegeţi de aici că nu-mi plac cărţile din genul fantastic, e vorba doar de faptul că au apărut prea târziu pentru mine, la vârsta pe care o aveam la momentul publicării lor nu prea mă mai simţeam atrasă de poveşti cu copii vrăjitori.

Asta nu înseamnă că nu sunt la curent cu întreaga isterie creată în jurul volumelor pline de magie şi aventuri, al scriitoarei britanice J.K. Rowling sau a actorilor care au apărut în ecranizările cărţilor. Ştiu că cei mici şi nu  numai au devenit interesaţi de tot felul de obiecte care au legătură cu Harry Potter, de la baghete magice şi pelerine, până la ochelari cu rame rotunde. Iar bufniţele, aceste creaturi extrem de drăguţe, care mie mi-au plăcut mereu au revenit în atenţia tuturor, fiind imprimate pe haine, genţi, postere.

Şi cum această frenezie a cuprins tot globul, iată că şi în Filipine există cel puţin un fan, care s-a gândit să-şi folosească priceperea pentru a crea ceva inspirat de celebrele cărţi. E vorba de Jecca Martinez, o tânără artistă din Manila, ilustratoare şi designer grafic, deţinătoare a unei diplome în arte multimedia. Ea a creat şapte gif-uri simpatice, colorate şi minimaliste, un fel de posibile coperte animate ale cărţilor din seria Harry Potter. E reconfortantă această simplitate, care reuşeşte însă să redea ideea de mister şi magie specifică scrierilor. Rictusempra! 😀

bani-harrypotter1

bani-harrypotter2

bani-harrypotter3

bani-harrypotter4

bani-harrypotter5

bani-harrypotter7

Sursa: jecamartinez.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *