Fenomenul Harry Potter – care a început în 1997 cu publicarea primului dintre cele șapte volume de cărți fantasy „Harry Potter” și care a transformat-o pe autoare, J. K. Rowling, în primul scriitor miliardar – continuă să se manifeste și astăzi. Franciza Harry Potter – care cuprinde cărți, filme, jocuri video și sute de alte produse cu imaginea micului vrăjitor și a prietenilor săi – se va îmbogăți, începând cu anul acesta, cu o serie de cărți illustrate.

Prima carte din serie (va fi publicată câte una pe an) a apărut deja. Se numește „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone: The Illustrated Edition” și a fost ilustrată de Jim Kay, un tânăr ilustrator foarte talentat, câștigător al Kate Greenaway Medal (2012) – premiu literar britanic oferit anual pentru cele mai bune ilustrații dintr-o carte pentru copii -, a lucrat înainte la arhivele muzeului Tate Britain și la Royal Botanic Gardens (Kew), și a fost ales pentru acest proiect chiar de către J.K. Rowling.

Harry_Potter4Realizate în diferite tehnici – ulei, pastel, acuarelă etc. – ilustrațiile sunt incredibil de frumoase, detaliate, cu o cromatică de vis și personaje cuceritoare.

Ilustratie Harry Potter

115 ilustrații realizate de Jim Kay vor apărea și în ediția deluxe a cărții „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, ediție ce va fi publicată la începutul lunii viitoare de Bloomsbury, editura care a publicat și primul volum Harry Potter ilustrat.

Harry_Potter6

Harry Potter ilustratie

Dacă nu ai citit până acum Harry Potter, sigur îți vei dori s-o faci. Măcar pentru aceste superbe ilustrații. 🙂

Harry_Potter8

Surse foto: theguardian.comhypable.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *