Atunci când designerii încep să-şi amintească cu drag de vremea copilăriei, de inocenţa, libertatea resimţită şi înţelesurile pe care le dădeam lumii înconjurătoare, rezultatul muncii lor nu poate fi decât interesant. Şi asta pentru că obiectele create capătă acum şi atingerea dată de înţelepciunea şi viziunea adultului.

Aşa este şi cazul seriei de postere create de Brandt Brinkerhoff şi Katherine Walker, inspirate de poveşti clasice pentru copii. Katherine este designer, a absolvit Institutul de Artă din Chicago, fiind licenţiată în comunicare vizuală. Brandt are o mare pasiune pentru literatură şi crede cu tărie în puterea şi magia cuvintelor. Chiar şi timpul liber şi-l ocupă cu activităţi ce au legătură cu acest domeniu, folosindu-şi îndemânarea pentru a lega cărţi.

Din colaborarea celor doi a luat naştere o serie de patru postere ce au ca baza următoarele cărţi: Peter Pan de J. M. Barrie,  The Wonderful Wizard of Oz de L. Frank Baum, The Tale of Peter Rabbit de Beatrix Potter  şi  Alice’s Adventures in Wonderland  de Lewis Carroll. Textul integral al unei cărţi e desfăşurat pe toată suprafaţă afişului, cu tot cu frumoasele ilustraţii regăsite în ediţiile vechi ale acestora şi cu titluri de capitole ieşind în evidenţă. Tipărit pe deasupra însă, se află un citat din respectivul text, scris cu fonturi mari şi în culori neon, care să capteze imediat atenţia. Nu e ales la întâmplare, cuvintele colorate au înţelesuri ce erau poate ascunse pe vremea când eram copii, dar înţelese pe deplin acum.

PeterPan

We shall have to go on, for we don’t know how to stop.

peter_detail2

Wizard

Experience is the only thing that brings knowledge.

wizard_detail

PeterRabbit

Behave yourself, and never mind the rest.

rabbit_detail

Alice

It would be so nice if something would make sense for a change.

alice_detail2

Sursa: bbkk.bigcartel.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *