După ce am convenit deja că 8 Martie e ziua noastră de răsfăţ şi mici bucurii, mai rămâne să stabilim cum intenţionăm să o petrecem: cu prietenele prin cluburi sau la o şuetă, cu rudele de sex feminin la un prânz prelungit sau cu iubitul la vreun restaurant elegant. Indiferent de opţiune, hainele şi accesoriile care să ne scoată din anonimat şi să ne facă admirate sunt tot cele de inspiraţie livrescă. Imprimeurile cu cărţi, citate, imagini dintr-un roman anume sau obiectele vestimentare inspirate din felul de a se îmbrăca al scriitoarelor sau personajelor literare rămân o modalitate de a ne face remarcate şi de a împărtăşi lumii dragostea pentru cărţi. 

Dacă alegeţi să vă începeţi ziua cu o plimbare relaxantă prin parc, o puteţi face purtând o bluză aidoma copertei cărţii pe care aţi luat-o cu voi să o citiţi pe o bancă la soare.

sursa

Cele care merg la serviciu, pot purta un pulover din caşmir sau un deux pièces, ambele imprimate cu cărţi.

sursa

sursa

Indiferent ce treburi mai aveţi de rezolvat prin oraş, le puteţi face cu un zâmbet pe buze, într-o simpatică fustă cu scene din Scufiţa Roşie.

sursa

De adierea încă rece a vântului de primăvară ne apără eşarfele Biblioteque de la Hermès.

sursa

Fană Jane Austen? Atunci alegerea potrivită pentru prânzul cu mama, bunica şi vreo mătuşă e bluza Becaming Jane pe care o puteţi face singure, urmând modelul din cartea Austentatious Crochet: 36 Contemporary Designs from the World of Jane Austen (da, există).

sursa

O mică gentuţă dicţionar sau un guler haios cu imagini din benzi desenate sunt accesorii care ne pot însoţi peste zi.

sursa

sursa

Pentru o apariţie cu adevărat memorabilă, ieşită din tipare, Alice in Wonderland rămâne o sursă potrivită de inspiraţie: excentrici pantofi creaţi de designerul Nicholas Kirkwood, dresuri imprimate, ţinută extravagantă de la un cap la altul.

sursa

sursa

sursa

În club, puteţi să dansaţi toată noaptea fie într-o rochie cu harta Middle Earth (hobiţii sigur nu se vor supăra), fie într-o rochie imprimată cu versurile poetului şi criticului literar filipinez Jose Garcia Villa.

sursa

sursa

Iar dacă veţi încheia seara într-un restaurant elegant, nu uitaţi să adăugaţi rochiei fabuloase pe care o veţi purta accesoriile care să-i dea un plus de farmec: plicul carte de la Kate Spade şi o tastă de la maşina de scris transformată în bijuterie.

sursa

sursa

 

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *