Unii toamna numără bobocii, alții bookaholicii creativi :). Adică pe cei care au idei istețe pentru semenii lor, cititorii împătimiți, dar și pentru cărțile lor dragi. Așa că, împreună cu oamenii de la ROD Cărturești, dăm în urmărire națională bookaholicii care au proiecte de design inedite și vor să le pună în practică ajutați de Cărturești. Pe locuri, fiți gata și… aplicați la Cititor, Voyeur!

Despre Cititor, Voyeur!

Propune-le celor de la ROD Cărturești un proiect de design fain, care să ne ajute pe toți să citim oamenii printre rânduri şi să recunoaştem cititorii care umblă nestingheriţi printre noi, un semn distinctiv pentru cei cu spirit nobil şi drag de răsfoit. Poate fi de la o idee de packaging, un accesoriu în sine – pentru cărţi sau cititori -, la un nou mod de a aborda cititul sau de a-i face cititorului traiul mai uşor. Hai, suntem siguri că o coaceți de ceva vreme :).

Cea mai bună idee va fi premiată prin punerea ei în pratică: schiţa va deveni realitate, iar produsul final va naşte fantezii în reţeaua de librării Cărtureşti. N-a fost niciodată mai simplu ca o idee să ajungă de pe hârtie direct la raft.

Call for Projects ROD: detalii tehnice

Când aveți schiţa clară de produs, alături de un scurt text despre ce ştie el să facă, trebuie să mai țineți cont de următoarele lucruri:

– Găsiți soluţii pentru producţia produsului final a.k.a. pentru implementarea proiectului pe care-l propuneți. Acesta trebuie să ajungă în mâinile cititorului urmând un drum clar, eficient şi autohton.

– Documentaţi-vă şi experimentaţi. Cei de la Cărturești nu vor, pe bună dreptate, lucruri care au fost deja făcute de altcineva în alt colţ al lumii şi nici adaptări involuntare. Altfel spus, proiectul vostru trebuie să fie funcțional nu doar pe hârtie, ci și în realitate.

– Propunerea voastră trebuie să fie şi vandabilă, că așa sunt regulile jocului. Toată lumea are de câștigat dacă produsul de design românesc va da totul pe teren, fără să fie nevoie de împrumut la bancă. Așa că produsul vostru trebuie să arate bine, să fie dezirabil, dar şi accesibil.

–  Și, în cele din urmă, atunci când citim propunerea voastră de proiect, ne-ar plăcea să ne dea târcoale invidia și să ne întrebăm „Cum de nu ne-am gândit la asta?”

Una peste alta, se caută o idee bună dusă până la capăt.

Regulament Cititor, Voyeur!

Propunerile trebuie trimise la adresa de e-mail rod@cărtureşti.net în perioada 15 Septembrie – 31 Octombrie 2014 – 16 noiembrie 2014!

Apoi, conform cu cele menționate mai sus, propunerea trebuie să fie însoțită de schițe clare şi de un text explicativ şi detaliat al produsului, care să cuprindă atât o prezentare concisă, cât şi detaliile tehnice de producție – soluții documentate şi punctuale de producție autohtonă pentru produs.

De asemenea, produsul propus trebuie să fie realizabil şi verificat în acest sens și să fie comercializabil conform legii în vigoare.

Bineînțeles, creația trebuie să fie una originală şi să respecte tema proiectului – autorul îşi asumă autenticitatea şi documentarea ideilor. Autorul va declara pe proprie răspundere că designul propus este integral creaţia sa şi că prin editarea şi difuzarea acestuia nu sunt încălcate drepturile patrimoniale şi morale ale altor persoane, definite conform legii nr. 8/1996 cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe.

Suntem tare bucuroși să vă anunțăm că Bookaholic face parte, alături de Designist, Visuell şi echipa ROD Cărtureşti, din juriul care va selecta proiectul câştigător. Acesta din urmă va fi produs de către Cărtureşti şi comercializat în exclusivitate în rețeaua proprie de librării, autorul cesionând drepturile patrimoniale de autor pe termen nelimitat (în România sau străinătate)

Lesne de înțeles, autorul va beneficia de acreditarea corespunzătoare muncii sale şi de o cotă parte din vânzările produsului, stabilită ulterior de comun acord.

 

Pentru alte detalii legate de regulament și de cerințele concursului de proiecte lansat de ROD Cărturești, vă recomandăm să mergeți cu încredere aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *