Anul acesta, lasă-le celor dragi sub brad, o carte! Ți-am pregătit titluri diverse, care acoperă toate nevoile de lectură și de divertisment ale familiei tale și ale prietenilor vostri!

Iată mai jos sugestiile de cadouri de la Grupului Editorial ALL, pentru sărbatori îmbogățite de lectură!

1. Pentru întreaga familie, alege cartea de colorat pentru toate vârstele, în care vei regăsi folcorul românesc în ipostaze pline de vitalitate și exuberanță!

CULORI ȘI TRADIȚII ÎN FOLCLORUL ROMÂNESC, de Devis Grebu
Carte de colorat pentru toate vârstele

Exuberantele tablouri rustice create de renumitul pictor și ilustrator Devis Grebu așteaptă, mai mult sau mai puțin cuminți, culorile care să le însuflețească și să le transforme în opere de artă personalizate.

culori_si_traditii_in_folclorul_romanesc-c1După ce, pe parcursul a peste 50 de ani, a creat ilustrații memorabile pentru publicații precum „The New York Times”, „Washington Post”, „Le Monde”, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, „Wall Street Journal”, „Time Magazine”, „Le Figaro”, „Forbes”, „Harper’s Bazaar”, „Sports Illustrated” etc., ca parte a unor colaborări consecvente și substanțiale, Devis Grebu se așază acum la masa de desen inspirat de spiritul ludic și de energia vitală a folclorului românesc. În urma unei documentări temeinice, artistul a surprins și a interpretat cele mai importante tradiții, decoruri și obiceiuri populare. Așa se face că, pentru acest volum de excepție, nu ne-am mulțumit să copiem proiecte de succes de peste mări și țări, ci ne-am străduit să adunăm desene originale, inspirate, pline de umor, și, totodată, reprezentative pentru folclorul autentic.

Cărțile de colorat au crescut și ele odată cu noi, dar ne amintesc de copilărie pentru că ne redau pofta de joacă și ne țin departe de stresul vieții cotidiene. Nu trebuie să aveți decât câteva creioane colorate și să lăsați imaginația să vă dicteze cum să le folosiți. Vă veți bucura astfel de minunatele beneficii ale terapiei prin artă: reducerea tensiunilor și a anxietății, creșterea stimei de sine și dezvoltarea spiritului creativ. Relaxați-vă și exprimați-vă creativitatea prin culoare!

„Urmăriți dezlănțuirea de imaginație aflată în miezul fiecăruia dintre desenele acestei cărți. Urmăriți felul în care gândul – entitate aproape materială – pornește din inima desenului, pentru a spune, de fiecare dată, o poveste și pentru a institui o vrajă.” – Mircea Mihăieș

2. Pentru mame și copii, o carte superbă, care aduce zâmbetul celor mici în bucătărie! Nu mai sta pe gânduri, transformă bucătăria într-un loc de joacă!

REȚETE PENTRU MICILE GOSPODINE, de Laura Adamache

Laura Adamache, unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri culinari și autoarea seriei de mare succes „24 de rețete delicioase și ușor de preparat”, a creat cea mai fermecătoare carte de bucate pentru micile gospodine.

A găti este o artă, pentru că ne oferă ocazia de ne exprima creativitatea într-un mod savuros și retete_pentru_micile_gospodine-c1încântător. Când pășesc copiii în bucătărie, mereu dornici de a învăța lucruri noi, arta culinară se transformă într-o joacă, cât ai zice „Poftă bună!”. Laura Adamache le propune celor mici rețete sărate și dulci pe gustul lor și, pe deasupra, ușor de pregătit. Prezintă lista de ingrediente și explică pas cu pas modul de preparare și de servire al bunătăților. În plus, își condimentează rețetele cu sfaturi și trucuri delicioase. Această fascinantă călătorie culinară nu ar fi completă fără ilustrațiile color semnate de Marina Plantus.

Din cuprins:
Mini-pizza rapidă
Tartine Gărgăriță
Hamburger de curcan
Acadele de banane și ciocolată
Dorayaki – clătite japoneze

3. Pentru femeile puternice, care au nevoie de inspirație, o carte care se citește cu sufletul la gură

ÎN UMBRA EȘAFODULUI, de Carol Birch
Roman inspirat dintr-un caz real

Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată, își spune povestea, peste veacuri, cu o forță emoțională care te afectează profund.

Margaret Catchpole a existat în carne și oase, iar scrisorile pe care le-a trimis din exil celor rămași acasă au supraviețuit până astăzi. S-a născut în 1762 în Suffolk, Marea Britanie, ca fiică de plugar și a murit în New South Wales, Australia, în 1819. Faptele ei curajoase, multe săvârșite în goana calului, farmecul și spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar.

in_umbra_esafodului-bt-c1În romanul lui Carol Birch, Margaret își începe povestea la 54 de ani, în contextul dramatic al unei nașteri din New South Wales. Fulgerele scăpărătoare anunță furtuna, iar Margaret, moașă acum, îi ajută pe mamă și pe nou-născut să se adăpostească într-un hambar, de unde vor vedea în scurt timp cum casa le este luată de ape. În acele momente, Margaret își amintește viața furtunoasă pe care a lăsat-o în urmă.

Când avea numai șase ani, frații și surorile ei au dus-o să vadă cum Jane Brewer, falsificatoare de bani, este spânzurată și apoi arsă pentru faptele ei. Această imagine avea să o bântuie toată viața. La maturitate, ca servitoare în casa unei familii înstărite și, în același timp, protectoare a infractorilor, Margaret a dus o viață dublă. Inevitabil, a urmat decăderea. Când iubitul ei a intrat la închisoare, Margaret a furat un cal cu intenția de a-l vinde ca să facă rost de bani pentru eliberare, dar nu a izbutit să își ducă planul la îndeplinire. A fost prinsă și condamnată la spânzurătoare. Nu o dată, ci de două ori… Iar aventurile neînfricatei Margaret Catchpole sunt departe de a se fi sfârșit aici.

În Suffolk există până astăzi o cârciumă care îi poartă numele, iar pe malul râului Orwell există o casă, numită „casa cu pisici”, unde se spune ca Margaret obișnuia să așeze o pisică împăiată în fereastră pentru a-i avertiza pe contrabandiști de sosirea portăreilor. În Australia, secția de maternitate a Spitalului Hawkesbury din Windsor, New South Wales, se numeste „Secția Catchpole”, ca o recunoaștere a activității ei de moașă din zilele de început ale coloniei. În localitatea Hobartville din apropiere există o stradă numită Catchpole Avenue.

Inspirați de această carte, am lansat un concurs special, al cărui regulament este disponibil pe blogul Editurii ALL.

4. Pentru proaspeții părinți, o carte must-have, care vă scoate din încurcătură atunci când aveți mare nevoie să vă păstrați calmul și luciditatea. Conține informații vitale pentru primii 3 ani din viața copilului!

BEBELUȘ, EXTREMĂ URGENȚĂ!, de Lawrence E. Shapiro, Richard L. Jablow

Volumul de față acoperă peste 40 de urgențe medicale des întâlnite la bebeluși și nu trebuie să lipsească din nicio casă. Dacă vă veți confrunta cu o situație neprevăzută, veți ști ce aveți de făcut.

Când a început să lucreze la această carte, Dr. Lawrence E. Shapiro a descoperit că peste 80% bebelus_extrema_urgenta-c1dintre părinții pe care îi cunoștea au trecut printr-o situație de urgență când copilul era bebeluș. O prietenă avusese un accident de mașină când fetița ei avea doar trei luni. Bebelușul unei colege căzuse de pe masa de bucătărie când avea doar cinci luni. O altă prietenă i-a povestit că fiul ei s-a înecat cu o bucată de hotdog la prima lui aniversare. Acestea sunt numai câteva exemple de urgențe, la care se adaugă alergiile la mâncare, arsurile, înțepăturile de albine și multe altele. Cu informații bine structurate, într-un format prietenos, cartea „Bebeluș, extremă urgență!” a fost concepută pentru a fi purtată în geanta cu scutece. Trebuie să fie mereu la îndemână oriunde se află bebelușul. Faptul că un părinte știe ce este de făcut poate constitui, efectiv, diferența dintre viață și moarte pentru copilul său.

Lucrarea cuprinde și o serie de anexe cu informații importante pe care trebuie să le cunoască atât părinții, cât și celelalte persoane care au grijă de bebeluș.

„Ceea ce ne oferă dr. Shapiro în remarcabila lui carte «Bebeluș, extremă urgență!» este o sursă bogată atât în principii de medicină preventivă, cât și în modalități de tratament pe care ar trebui să le cunoaștem, în special ca părinți. Prevenția este mai bună și chiar mai ușor de învățat decât tratamentul.” – Dr. Richard Lee Jablow

5. Pentru femeile care-și doresc evoluție pe toate planurile, iată cartea potrivită! Te va ajuta să-ți atingi scopurile cu istețime, delicatețe și stil

GHIDUL FEMEII DE SUCCES, de Mary Hartley

Știți povestea despre zâna care le înzestrează pe fete, încă de la naștere, cu darul de a fi delicate și încrezătoare? În realitate, nicio zână bună nu își pune trucurile în aplicare pentru a ne transforma în fete deștepte. Încrederea în sine, comunicarea eficientă, asumarea responsabilităților, delicatețea și empatia sunt aptitudini și abordări pe care le putem deprinde și dezvolta.

ghidul_femeii_de_succes-c1Vrei să fii și tu o femeie de succes? Îndrăznește să parcurgi acest ghid isteț bazat pe explicații clare și exemple concrete! Iată doar câteva dintre lucrurile la care te vei pricepe de minune în viitor:
– Să ceri lucrurile pe care le vrei și să refuzi lucrurile care nu îți plac
– Să începi o conversație
– Să duci relațiile de prietenie la un alt nivel
– Să nu te superi atunci când ești criticată (cu măsură, bineînțeles)
– Să faci față remarcilor umilitoare
– Să poți critica diverse persoane fără a distruge relația cu acestea
– Să poți spune lucruri frumoase oamenilor fără a părea nesinceră
– Să fii grațioasă atunci când oamenii îți spun lucruri frumoase
– Să știi când să vorbești și când să taci
– Să ceri scuze în mod corespunzător.

Din postura de fată deșteaptă vei fi mereu încrezătoare, eficientă și proactivă… cu stil!

Vă dorim sărbători liniștite cu lecturi minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *