Există momente în viața oricărui cititor când face curat în bibliotecă. Se mută, nu mai are loc, redecorează, își dă seama că are mai multe ediții din aceeași carte sau că are o mulțime de cărți pe care nu le mai citește sau despre care nu știe cum au ajuns în bibliotecă. Sau mai sunt momentele când faci curat în biblioteca părinților, alegi câteva titluri care te interesează și cu restul nu știi ce să faci. Sau, cum ne povestea un prieten bookaholic, te trezești cu o bibliotecă de câteva sute de cărți, în mare parte de specialitate.

Cărțile trebuie să circule. Dacă nu te mai bucură pe tine, lasă-le să-i bucure pe alții. La asta s-au gân dit cei de la Târgul Cărții când au lansat proiectul Cumpărăm Cărți. Practic, e un site fresh (destul de diferit de cele cu care ne-au obișnuit anticariatele), unde poți scrie câte cărți ai și poți primi o estimare aproximativă asupra banilor pe care-i poți primi pe ele.

Pentru că de obicei trâim cu impresia că anticariatele cumpără doar cărți vechi sau foarte vechi, valoroase, ediții princeps sau rarități, ei bine, află că, în cazul nostru, vorbim despre orice fel de volume.

Cumpără cărți din orice domeniu, mai vechi sau mai noi, așa că nu-ți fie frică să dai cărțile pe care nu le-ai mai deschis de la finalul facultății sau pe cele din biblioteca de inginer a tatălui tău.

După ce primești o estimare și vorbești cu ei, se deplasează gratuit la tine pentru a lua cărțile și plătesc pe loc, la prețul corect. Ce faci cu banii luați pe cărțile vechi? Cumperi altele noi, firește!

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *