Don’t panic. În toamna asta se lansează versiunea pentru iPad, iPhone și iPod touch a Ghidului autostopistului galactic, care o să te ajute să te descurci mai ușor dacă, spre exemplu, ești nevoit să stai de vorbă cu un vogon.

Deși nu ni se dau prea multe detalii despre ce anume o să facă, se pare că aplicația este creată în așa fel, încât să îi dea utilizatorului senzația că folosește exact dispozitivul imaginat de Douglas Adams: un ghid electronic al Galaxiei.

În caz că vă întrebați ce părere ar avea Adams de aplicație, aflați aici, dintr-un interviu cu Simon Jones, care l-a interpretat pe Arthur Dent în versiunea originala pentru radio, de pe BBC 4, și care îl descrie pe acesta drept un early adopter de noi tehnologii:

I remember him saying to me many years, ago… in the mid 1990s: ‘You think computers are difficult now. It’s like taking a light switch apart and putting it together every time you want to turn on the light, but I guarantee in 15 years, it’ll be like turning on a light.’ And in a way, he was a right. He was a whiz — he was the first to have an Apple computer, and he was always on the cutting edge. I’m really sad he’s not here to see all this. He’d be tweeting from morning ’til night.

De altfel, pentru că Adams a văzut din start Ghidul autostopistului galactic ca pe o experiență interactivă, cele câteva episoade care au fost create pentru BBC Radio 4 în 1978 s-au transformat de-a lungul timpului într-o serie de cărți, un joc în 1984, o mini-serie TV în 1981, comicuri via DC Comics și un film cu Zooey Deschanel (majoritatea acestora fiind create pe baza materialelor lui Adams).

Citiți mai multe despre asta aici și aici (unde găsiți și alte povestioare despre Douglas Adams direct de la Simon Jones).

Un comentariu
  1. Pingback: The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy: Original BBC Radio Broadcast « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *