Console mi-a sarit in ochi si nu s-a dezlipit cu una cu doua, nu (doar!) pentru ca e roz electric, nu, nu 🙂 Ci mai ales prin formele ei organice datorita carora, chiar daca nu ai lista-o in cele mai sexi 10 obiecte de pe planeta, nu poti sa nu recunosti ca e destul de atragatoare.

Foarte interesant e ca nu e semnata de vreun superstar al designului contemporan, desi are potential de icon. Am descoperit-o in portofoliul unei companii din Riga (Letonia), unde alaturi de piese foarte catchy, actuale si usor pop completeaza colectia designerului Stanislav Katz.


Console, un design 2007

Intamplarea face ca la cateva click-uri distanta sa dau de o alta creatie, Librilounge, de data asta a celui mai bun tanar designer american la ora actuala, Todd Bracher, care a luat premiul unei importante competitii de design din Japonia.


Librilounge, expusa in 2003, la Zerofirst Gallery, Tokyo

Ceea ce demonstreaza ca, intr-adevar, ideile bune se disperseaza frumos in contextul epocii. Cat despre propria relaxare in contextul lecturii, ar mai trebui spus ca interiorul roz al lui Console este din spuma poliuretanica (moale, dar stabila), in timp ce la Librilounge ar merge asortata o pernutza… Dupa pofta de lectura, fireste!

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *