Ahh, Spania! Si nu oricare Spanie, ci cea din perioada insurectiei franchiste, unde povestile de amor glamour sau haute couture se petrec dupa perdeaua aventurii, spiojanului, razboiului civil. Romanul asta te poarta prin coloniile spaniole din nordul Africii, prin Madrid si cocheta Lisabona, si cum pentru mine functioneaza mai degraba Madrid, je t’aime, decat Paris, mon amour, asta ar fi prima incitare la lectura.

A doua este povestea: o croitoreasa care pleaca din Madrid si se stabileste cu iubitul la Tanger; e parasita si pleaca in Tetuan (oras in nordul Marocului), pentru ca spre sfarsitul razboiului sa se intersecteze cu povestile lui Juan Luis Beigbeder (ministru de Externe din primii ani ai franchismului),  a amantei lui, excentrica Rosalinda Fox, si a atasatului naval Alan Hillgarth, seful spionajului britanic din Spania.

Iar a treia la mana ar fi ca vorbim in acelasi timp de romanul de debut al scriitoarei Maria Duenas (doctor in limba si literatura engleza, profesoara la Universitatea din Murcia), dar si de bestsellerul declarat al anului 2010 in Spania. Intre noi fie vorba, cred ca foarte mult i se datoreaza si titlului, insa asta deja ar intra la teaser-ul cu numarul 4.
Si lista ramane deschisa!

Un comentariu
  1. Pingback: Noaptea Institutelor Culturale: ce e de vazut si facut « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *