Totul a început cu descoperirea azi a unei etajere făcute din cărţi, mâine a unei lămpi, poimâine a unui accesoriu din pagini de carte reciclate. Aproape că te întrebi de ce să nu faci un plan de turn de fildeş designish prin amenajarea unei camere doar cu astfel de mobilă, pe care poţi citi. Camera unui bookworm, care ajunge să trăiască printre paginile lui preferate. Să vedem cum.

Trecem pe la designerul britanic Laura Cahill, de unde ne luăm un scaun, un lampadar şi nişte vaze. Chiar şi piciorului lampadarului este învelit sculptural în pagini din cărţi vechi. Laura a absolvit designul la Plymouth în 2008, iar proiectul ei de mobilier “sustenabil” se numeşte chiar Reading Furniture.

Îmi place colţul ăsta! Plus lucrătura livrescă
fină a suportului lămpii.

Sunt 3 vaze şi toate 3 diferite.

 

Mai avem nevoie şi de lămpi, iar cele reciclate de olandezii de la Atelier Bom sunt exact ce ne trebuie. Iar dacă e să lărgim un pic sfera cărţilor şi a creativităţii, tot la ei găsim scaune şi, oau, colivii din foste panouri publicitare.

 

Nu s-ar putea, fără o masă de cafea. Sau ceai cu biscuiţi. Designerul american Justin Lacey a construit o astfel de măsuţă low cost, dar biutiful. Până la urmă nu implică decât un banal cadru metalic şi un blat de cărţi mai solide, la care ar mai trebui meşterit un pic, ca să fie neted.

Am putea încerca aşa ceva şi la noi acasă. Ne trebuie cărţi mari,
cu cotoare inegale. Şi niscai pricepere, ştiu!

Am mai găsit un super raft la Not Tom Studio, nişte londonezi foarte simpatici. L-aş numi raftul trompe l’oeil şi mi-aş invita de fiecare dată prietenii să ia ce carte vor din el :))

 

Şi acum accesoriile, da, da, da! Toate de la freshlyfound, un blog pe care vă recomand să-l urmăriţi. De aici am luat şi fotografia de deschidere, o minietajeră pentru fleacuri uşurele, dar cu greutate pentru noi 🙂

Map Lilies, din atlase şi hărţi vechi

Paper Feathers, de pus în vaze, bol sau… coc.

Să nu uităm totuşi de scris!

Şi acum, piesa de rezistenţă, însăşi Canapeaua, ticstiă de cărţi ca o regină demnă şi bună. Este creaţia designerului portughez Alvaro Tamarit, al cărui site chiar merită o ocheadă.

Care bookaholic nu s-ar vedea între pernele astea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *