“Nicidată nu veţi găsi o cană de ceai prea mare sau o carte prea lungă pentru gustul meu”, spunea scriitorul C.S. Lewis. Şi cine suntem noi să-l contrazicem?…

Plouă, plouă şi iar plouă. Aşa, şi?… Dacă tot se anunţă vreme ploioasă şi-n zilele ce urmează, propun să fim pregătiţi. Cele mai bune remedii împotriva unor astfel de condiţii meteo sunt: o carte, o cană cu ceai/cafea/cacao cu lapte/ciocolată caldă şi un weekend care stă să-nceapă. Aşadar, scormonind pe internet, am găsit tot felul de căni şi cănuţe speciale pentru bookaholici. Poate vă amintiţi, am avut o astfel de “colecţie” şi prin iarnă. E! Acum e colecţia de primăvară-vară. 😉

Prin urmare, mai întâi pregătim ceainicul. (În timpul ăsta, putem să mai aruncăm câte un ochi pe o piesă de Shakespeare, mă gândesc. Nu uitaţi! A început Festivalul de Teatru de la Sibiu.)

(sursa aici)

Când e gata ceaiul, ne alegem cana. (Şi să nu uităm care ne sunt priorităţile: “Peace. Love. Books.” & “Eat. Sleep. Read.”)

(sursa aici)

Încet-încet, ne reamintim care ne sunt forţele.

(sursa aici)

Aşa că ne punem pe citit. (Inclusiv cărţi cândva interzise, precum 1984 sau Ferma animalelor de George Orwell, Versetele satanice ale lui Salman Rushdie, Tropicul Cancerului de Henry Miller sau chiar Aventurile lui Hucklberry Finn de Mark Twain.)

(sursa aici)

Şi ce dacă unii vor spune despre noi că suntem nişte “book worms” sau “book geeks”? Fie şi măcar pentru cana asta de mai jos, şi astfel de apelative devin adorabile.

(sursa aici, unde mai găsiţi şi alte cadouri simpatice pentru iubitorii de cărţi)

Oricum, bookaholicii ştiu cel mai bine cum e treaba cu cititul…

(sursa aici)

Ce poate fi mai frumos decât să fii înconjurat de cărţi?…

(sursa aici)

… Aşa, ca într-o bibliotecă.

(sursa aici)

Ca să nu mai spun că vă puteţi asorta cartea cu cana, alegând din colecţia de cărţi/căni de la Penguin. Că aveţi chef de Virginia Woolf, Charlotte Brontë, Scott F. Fitzgerald sau François Sagan, nu trebuie decât să vă decideţi.

(sursa aici)

Şi apoi… ne reamintim că mai e un pic şi vine vara, cu zilele ei numai bune de stat în parc, pe iarbă. Că doar n-o să plouă la nesfârşit, nu? 🙂

(sursa aici)

(sursa foto 1 aici)

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *