Deşi nu mi-am propus niciodată să judec o carte doar după imagine şi nu după conţinut, am recunoscut că, atunci când vine vorba de cartea-obiect, îmi plac toate detaliile care o fac interesantă vizual. Admir întotdeauna efortul depus pentru realizarea unei cărţi frumoase de la un cap la altul şi-mi place când designerii se întrec pe sine pentru a ne oferi volume minunate din punct de vedere estetic, care să facă experienţa cititului şi mai plăcută.

Surpriza plăcută a venit de această dată din partea lui Ray Fenwick, un artist canadian ce locuieşte în Winnipeg, Manitoba. Atunci când Houghton Mifflin Harcourt şi-a propus să scoată pe piaţă o serie în care două opere ale aceluiaşi autor să fie legate împreună într-o singură carte, i-a fost propusă lui Ray crearea copertelor. Artistul şi-a dat frâu liber imaginaţiei şi a realizat pentru fiecare copertă câte un model diferit, care să păstreze legătura cu conţinutul.

Imaginile sunt frumoase și interesante, seamănă cu imprimeurile jucăuşe ale unor materiale textile şi fiecare copertă are propriile combinaţii de culori. Titlurile celor două opere şi numele scriitorului se regăsesc atât pe prima copertă, în interiorul unui element decorativ colorat, cu margini aurii, asemenea unei etichete, cât şi pe cotor.

Iată încă o ediţie căreia i-ar sta tare bine în bibliotecile noastre, căci ar îmbogăţi-o prin conţinut şi ar înveseli-o prin aspect.

hm0

hm23

hm1

hm11

hm13

hm7

hm5

ray-fenwick-pattern-orwell

hm15

hm17

hm21

hm19

Surse imagini: rayfenwick.cacasualoptimist.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *