Pe vremea copilăriei, când în casa bunicilor mai existau încă sobe de teracotă (ah, cât le iubeam!), în serile geroase de iarnă, cam totul se întâmpla în jurul lor. Puneam pe ele gutui şi mere la copt, ceainicul care trebuia să fie mereu cald, ne aduceam în apropiere fotolii şi balansoarul şi ne găseam ceva de făcut. Îl ascultam pe bunicul meu recitând poezii sau fredonând melodii vechi, jucam cu el ţintar, citeam sau desenam, în timp ce bunica cosea şi broda feţe de masă, şervete şi alte lucruri frumoase.

A încercat să mă înveţe şi pe mine să lucrez cu acul şi aţele colorate, dar nu a reuşit. Lipsa mea de răbdare şi de îndemânare m-a făcut să stau departe de astfel de lucruri până în ziua de azi.

Şi acum îmi pare rău, căci, după ce am văzut copertele cusute de designerul grafic Leigh-Anne Mullock tare aş fi vrut ca iarna asta să mă pun pe treabă şi să dau o faţă nouă cărţilor din bibliotecă. Mare admiratoare a lui Jane Austen, ea şi-a dorit şi a reuşit să creeze nişte coperte diferite de cele regăsite în mod obişnuit la diferitele ediţii ale cărţilor acesteia. Cu acul şi aţa, a dat naştere unor mici opere de artă, îmbrăcând în cusături delicate şi frumos colorate romanele Pride and Prejudice şi Mansfield Park. Despre coperte, Leigh-Anne precizează pe site-ul ei:

”Hand stitched cover illustrations feature imagery about their relationships the novel’s protagonists might have been inspired to stitch”.

prideandprejudicecover

mansfieldpark

mansfieldpar

Sursa: lmullock.com

sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *