Am văzut zilele trecute câteva variante de haine livreşti numai bune pentru a fi purtate toamna aceasta. Dar cum o ţinută nu e completă până nu îi asortăm şi o bijuterie, ce ziceţi să pornim în căutarea celor mai potrivite? Acestea sunt, fără doar şi poate, cele inspirate din cărţi sau confecţionate din ele. Şi cum ultima oară am admirat delicate bijuterii făcute din pagini de carte, azi ne oprim atenţia asupra unora a căror sursă de inspiraţie se află între coperte.

Ele aparţin lui Anne-Julie Aubry, o tânără artistă franţuzoaică, absolventă a Şcolii de artă din Épinal în specializarea ilustraţii. Ca şi ilustrator independent a colaborat cu multe edituri, creaţiile ei pline de culoare au apărut în diverse cărţi şi reviste pentru copii de pretutindeni. În acest fel, munca ei a ajuns să fie cunoscută şi apreciată nu doar în Franţa, ci şi în străinătate, mai ales în S.U.A. unde a participat la numeroase expoziţii.

Cu o înclinaţie clară nu doar pentru artă, ci şi pentru meşteşugărit, Anne-Julie a început să creeze alături de ilustraţii bijuterii şi alte mici obiecte decorative. Fiind atrasă în special de lumea copiilor, era firesc ca o sursă bogată de inspiraţie să o constituie basmele şi poveştile dedicate celor mici.

Aşa că, deşi nefiind specialistă în realizarea de bijuterii, din mâinile ei talentate au luat naştere coliere, brăţări şi cercei care ne aduc în prim-plan zâne din pădurea fermecată, dar şi vrăjitoare negre la suflet, pe Mica sirenă şi creaturi ale mărilor, pe Scufiţa Roşie, precum şi pe Alice şi locuitorii Ţării Minunate. Bijuteriile sunt fanteziste, vesele, cu pietre multicolore şi tot felul de detalii simpatice. Cu siguranţă că purtând la gât un Iepure alb şi la urechi nişte prinţese, vom înveseli orice zi mohorâtă de toamnă, aşa că, alegeţi-vă bijuteria-poveste preferată din seria creată de Anne-Julie!

blondeprincess2

wonderland

collier_sirensong3

littleredandthewolf1

bracelet_princesses2

boucles_sorcierenoire1

collier_whiterabbit3

collier_redqueen3

spiralofdreams1

enchantedforest2

Sursa: annejulie-art.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *