Deşteaptă, frumoasă, talentată şi norocoasă, Cory Cuthbertson e genul de persoană pe care de cele mai multe ori o admirăm, dar pe care o şi invidiem uneori. După ce a obţinut o diplomă în lingvistică la o universitate din Canada natală, a venit la Londra pentru a studia un alt domeniu de interes pentru ea, arheologia. Deşi nu-şi propusese să rămână în Anglia, planurile i-au fost date peste cap atunci când s-a îndrăgostit de un englez care avea să-i devină soţ. Nu a renunţat la ambiţia ei de a deveni cercetător şi profesor universitar, aşa că s-a înscris la doctorat şi, ca totul să fie perfect, resursele financiare pentru terminarea acestuia le obţine cu ajutorul unei pasiuni devenită mică afacere: crearea de bijuterii cu cărți pe care le vinde prin intermediul magazinului său online, Coryographies.

Era evident că o tânără aşa studioasă şi inteligentă e atrasă de cărţi, aşa că nu e nicio mirare că acest lucru reiese foarte clar din creaţiile ei. I-a plăcut să modeleze încă din copilărie şi, dacă atunci făcea mici şoricei din lut găsit în apropierea casei, acum foloseşte argilă polimerică pentru a da naştere unor frumoase bijuterii în care apar cărţi în miniatură. Chiar dacă realizează şi inele şi cercei, piesele de rezistenţă ale colecţiei sale rămân pandantivele sub formă de rafturi pline cu cărţi.

Cu mult drag şi migală, Cory confecţionează rafturile din lemn vopsit în diverse culori şi le umple cu cărţi şi alte obiecte potrivite temei alese. De exemplu, în biblioteca unui pasionat de călătorii şi-a făcut loc un glob pământesc, în raftul Sherlock Holmes vom da şi peste pipa şi pălăria celebrului detectiv, în biblioteca lui Harry Potter stă cuminte o bufniţă şi o pereche de ochelari, iar în biblioteca-bijuterie numită Pride and Prejudice se află o călimară cu pana de scris şi un milieu din dantelă. Aceeaşi atenţie e oferită şi cărţilor de diferite forme şi culori, conţinând detalii fine care le conferă veridicitate.

Cu adevărat faine aceste bijuterii cu cărți create de Cory Cuthbertson , nu credeţi?

il_570xN.331873938

il_570xN.293285639

il_570xN.413842291_1muf

DSC_0146

il_570xN.343825722

il_570xN.559595874_hfy5

il_570xN.411660593_fxpm

bookshelf

il_570xN.343825614

DSC_0139

il_570xN.441241201_buxb

Sursa: coryographies.blogspot.ro

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *