Ramon Todo este un artist japonez care trăieşte şi lucrează în Germania şi care creează o serie de sculpturi interesante în care combină pietre, roci vulcanice şi cărţi cu fragmente de sticlă şlefuită. Toate creaţiile lui sunt deosebite, dar pe mine m-au atras în mod deosebit cărţile.

Nu ştiu dacă alegerea titlurilor a fost întâmplătoare sau nu, dar se găsesc printre lucrările lui Todo scrieri importante, precum Principele a lui Nicolo Machiaveli sau Emile de Jean-Jaques Rousseau. Dar până la urmă nu titlul contează, ci ideea inovatoare. Artistul japonez şi-a folosit tehnica de tăiere a sticlei şi a creat obiecte de artă prin care transmite mesaje frumoase.

Sticla dintre coperte are o strălucire aparte, e ca şi cum, cu fiecare scântiere, s-ar aduce la nivel vizual bogăţia ideilor exprimate de scriitori şi efectul de iluminare pe care acestea le au asupra minţilor noastre.

Alegerea sticlei ca material care să ia locul paginilor tipărite poate avea şi o semnificaţie referitoare la felul diferit în care fiecare persoană se raportează la un text, prin prisma propriilor trăiri, aşa cum fiecare imagine care se formează în bucata de sticlă e diferită în funcţie de chipul care se oglindeşte în ea sau de unghiul din care privim.

Layers-of-Glass-Stones-by-Ramon-Todo-8-600x399

ブックシリーズ「君主論」 ニッコロ・マキャべッリ 2011年 本、積層ガラス 161×104×7mm

Layers-of-Glass-Stones-by-Ramon-Todo-7-600x300

ブックシリーズ 人智学 ルドルフ・シュタイナー 2011年 本、積層ガラス 215×145×18mm

Layers-of-Glass-Stones-by-Ramon-Todo-9-600x399

Surse imagini: artfrontgallery.com123inspiration.comtheinspirationgrid.com

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *