Malena Valcárcel este o spaniolă care s-a îndrăgostit de lucrul cu hârtia, după ce ani la rând a încercat diverse alte domenii şi materiale. Fără cursuri sau pregătire specială, a început să înveţe singură cum să lucreze cu cărţile vechi pentru a confecţiona sculpturi şi bijuterii. Foloseşte cărţi reciclate, bucăţi de hârtie şi alte materiale ecologice nu doar din considerente etice, ci şi pentru că este convinsă că ele dau un plus de farmec şi autenticitate fiecărui obiect creat.

Sculpturile din pagini de carte ale Malenei nu sunt structuri alambicate, dar sunt pline de gingăşie şi naturaleţe. Sursele ei de inspiraţie vin din viaţa de zi cu zi şi mai ales din peisajul înconjurător, aşa că vom vedea printre creaţiile ei case, fluturi, copaci, flori (şi asta poate are legătură cu pasiunea pentru grădinărit), nori, chiar şi faruri şi vapoare ce amintesc de legătura specială pe care Malena o are cu marea, căci este născută şi crescută în Tenerife şi în prezent locuieşte în Alicante, pe malul Mării Mediterane. Îi place să citească, aşa că se lasă inspirată şi de poeme atunci când construieşte din cărţi. Uneori, pentru a-şi pune mai bine în valoare creaţiile şi pe întuneric, artista spaniolă foloseşte mici surse de iluminat.

libro intervenido 1

Book Art 1

Book Art  1

il_570xN.511896163_8q87

paper art

casa en un arbol

libro de artista 1

book art (2)

Book Art I

book art 1 (1)

Bijuteriile create de Malena m-au fermecat pe loc, aş purta oricând colierele din file de carte pliate şi împodobite cu modele din bronz ce le conferă un aspect vintage.

collar de papel 3

collar de papel 2

bisuteria papel

collar de papel 1

Sursa:  tesorosmalvalr.blogspot.ro

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. Pingback: Sculpturi şi bijuterii realizate din pagini de carte de Malena Valcárcel | Biblioteca Ienachita Vacarescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *