Trăim în plină eră tehnologică, suntem înconjuraţi de gadgeturi, computere şi maşinării despre care se spune că ne-ar face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Nu ştiu cât adevăr stă în spatele acestei afirmaţii, dar când vine vorba despre fericire sau despre micile bucurii care ne înseninează ziua, nu cred că o maşinărie e cea care le generează.

Când se pune problema transmiterii mesajelor, sentimentelor, gândurilor, e-mailul e rege, urmat îndeaproape de sms, dar sunt oare şi cele mai potrivite căi? Mă întreb dacă lumea mai scrie felicitări, scrisori şi vederi. Sper că da, iar factorii poştali nu au rămas doar nişte simpli cărăuşi de pensii şi ajutoare de şomaj derizorii. Vreau să cred că mai există persoane cărora le sclipesc ochii plini de speranţă atunci când zăresc poştaşul pe strada lor; se aşteaptă să descopere emoţia din spatele cuvintelor, trădată de un „t” tremurat sau de vreun punct pe i. Şi sper că se mai bucură lumea atunci când găseşte o felicitare în cutia poştală, de ziua de naştere, Crăciun sau alte ocazii.

La cei care mai au încă asemenea plăceri, dar şi pasiune pentru poveşti s-a gândit londoneza Karolin Shnoor, care a creat o serie de felicitări inspirate de basmele atât de cunoscute de noi toţi. Designul e simplu şi rafinat: pe fond alb, a fost imprimată în relief o imagine în două culori, cu foiţă aurită, în care apare eroina fiecărei poveşti. Astfel, în plicul bej ce face parte din set se strecoară Albă ca Zăpada, Rapunzel, Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie sau Frumoasa din pădurea adormită. Ele vor transmite gândurile voastre bune prietenilor care ştiu să aprecieze o poveste.

E o idee drăguţă, din seria celor care ne prezintă lucruri ce au legătură cu minunata lume a cărţilor. E bine de ştiut că artiştii şi designerii, cunoscând numărul mare al cititorilor de pretutindeni se gândesc mereu să le facă mici bucurii.

il_570xN.372954165_fp0f

il_570xN.372941898_ajlc

il_570xN.372942042_iaac

il_570xN.372953099_eeof

il_570xN.372954241_7of1

il_570xN.372952817_2td2

il_570xN.372953549_tl96

Sursa: etsy.com

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *