În sfârșit, după mai mult etape de vot, NPR ne arată lista celor mai bune 100 de romane science fiction și fantasy alese de public. După mine, devine din ce în ce mai clar că a arunca fantasy-ul și SF-ul împreună, ca pe mere și pere, e un big no-no.

Din aceeași zonă aflăm că Simon Le Bon de la Duran Duran e fan China Mieville.  Și că s-au dat premiile Hugo – cam când credeți că se traduce și la noi Blackout a lui Connie Willis? Aceeași întrebare și apropo de biografia lui Steve Jobs, care va fi lansată în noiembrie.

Până atunci, ne dăm prin Pottermore: primele impresii.

Un feature fain despre George Orwell, omul obișnuit căruia nu-i plăcea budinca și râdea la propriile lui glume, și unul despre Philip K. Dick, pornind de la biblia lui plină de însemnări pe marginea textului.

Și un interviu cu Jennifer Egan, câștigătoarea premiului Pulitzer de anul acesta pentru romanul A Visit from the Goon Squad.

Teoria conspirației lovește din nou: a fost Albert Camus ucis de KGB?

Niște topuri, pentru cine le ducea lipsa: 10 cărți pentru feministe și 10 locuri reale care au inspirat romane clasice.

V-ați întrebat vreodată ce citește președintele Obama vara asta?

Istoria unor cupluri din literatură mai puțin norocoase (și nu vorbim de cele din cărți).

Și, în final, cine nu gustă o listă aproape scoasă din arhivele Darwin Awards? Cele mai ciudate și pe alocuri stupide morți de scriitori. Bonus: cele mai spectaculoase sinucideri din literatură. O săptămână minunată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *