Ca să mai citim şi despre altceva în afara protestelor din Anglia. Adevărul e că eu tot sper să spargă şi o librărie, una mai fancy, să vândă cărţi la colţ de stradă şi mai ieftin şi clasăm totul la happening cultural. Adică ce, numai bascheţii, iphonu’ şi laptopu’ contează 🙂 Mda, ne întoarcem la ale noastre.

Nu ştiu cum călătoriţi voi, dar eu demult mă gândesc la ghiduri alternative, care fac tot ce pot să te îndepărteze de la cărarea mainstream, monotonă în rutina ei consumeristă. Un fel de explorator urban, cu mai multe ciudăţenii şi extins. Sau, un fel de not your mother’s travel books. Deci există!

Şi că tot suntem la ghiduri, voi cum staţi cu cărţile de bucate? Recunosc că puţine îmi atrag atenţia, însă am descoperit una pe care chiar o vreaau: Popeye  cookbook! Cu copeta vintage, cu Popeye şi spanacul lui, cu Olive Oyl, prietenoasă cu orice bucătar. Păi cum să nu vrei să fii puternic ca Popeye şi suplu ca Olive 😉

Tot de la Guardian aflăm de noul lor online book club, unde în fiecare lună se va discuta despre o carte, la sugestia cititorilor. Vor fi şi teme propuse de editorii de la Guardian, dar ele vor trece numai dacă primesc votul celor interesaţi. Sună bine revoluţia asta a cititorilor, semn că s-a democratizat mult şi bine critica.

Cine este poetul laureat al Americii? Philip Levine, are 83 de ani, este asemănat cu Whitman şi supranumit “voice of the workingman”. Iată ce spune el despre premiu:

It’s like winning the Pulitzer. If you take it too seriously, you’re an idiot. But if you look at the names of the other poets who have won it, most of them are damn good.”

Chiar dacă nu stai pe sezlongul de pe plajă sau pe cel de la piscină încă, deschide geamul, instalează-te pe canapea, adu un pahar de vin pe-aproape şi potoleşte-ţi setea de vacanţă cu patru poveşti despre vinuri. Dacă nici asta nu te relaxează, fugi la mare atunci!

În UK, scriitoarea Sarah Thornton a fost despăgubită cu 65.000 lire în urma unei cronici care-i desfiinţa cartea pe nedrept, spune ea. Din păcate pentru cronicar, Lynn Barber, aşa a spus şi judecătorul.

Un super top: Cool New Websites Every Bookworm Should Bookmark. 10 cele mai bune site-uri despre cărţi, asta ca să ne ţineţi şi voi la curent cu ce mai descoperiţi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *