Daca saptamana trecuta anuntam triumful lui Philip Roth la Man Booker International, saptamana asta aflam, printre altele, ca nu toata lumea s-a bucurat pentru castigul lui. Carmen Callil, unul dintre membrii juriului, a demisionat dupa decernarea premiului. Aflati din The Guardian de ce, iar in The Telegraph gasiti un interviu cu autorul Philip Roth

To give this prize to yet another North American writer, when we had such great writers to choose from (the previous winner was the truly great Canadian writer, Alice Munro) suggests a limited vision, to say the least.

Tot in The Telegraph puteti citi un articol interesant despre Ayn Rand, puteti vedea care sunt cele mai vandute carti in format electronic pe Amazon in 2011, iar daca le aveti cu scrisul, engleza si calatoriile puteti participa la un concurs de travel writing.

Daca erati curiosi cine a castigat premiul Nebula anul acesta, aflati ca e vorba de Connie Willis. Este a saptea oara cand autoarea castiga acest premiu (si are zece premii Hugo in palmares), asa ca nici nu va puteti imagina cat de nerabdatori suntem sa citim All Clear, dar mai ales Blackout.

Tot din The Guardian aflati care sunt cele mai faine 10 carti a caror actiune se petrece in Londra, si cele mai faine din Paris.

In New York Times puteti citi un articol interesant despre self-publishing: de ce este uneori mai bine ca un autor sa se publice singur, in loc sa astepte sa fie agatat de o editura?

Si pentru ceva mai light, dati o fuga la Flavorwire pentru un mixtape care s-ar potrivi cu Peter Pan 🙂

Un comentariu
  1. alicealice

    e f misto sa citesti rubricile de carte ale ziarelor astora. sunt atat de fain concepute: super subiecte abordate si serios, si haios si f variate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *