Saptamana asta a fost dedicata lui James Bond: la Londra s-a lansat Carte Blanche, cel mai recent volum din serie, opera scriitoului american Jeffery Deaver (autorul romanului Colectionarul de oase).

In cinstea momentului gasiti aici un top 10 momente Bond din romanele lui Ian Fleming si o lista interesanta de autori care l-au adoptat pe Bond dupa acesta.

Daca nu sunteti fani ai agentului 007, poate va intereseaza mai degraba  o lista de romane care celebreaza New York-ul sau un alt top 10, de data asta ale celor mai bune povestiri scurte ale tuturor timpurilor.

Stiati care e cea mai importanta carte pentru Isabel Allende? O sa fiti surprinsi de raspuns.

Aflam (oarecum) cu bucurie ca ieri s-a lansat un club de carte pe Twitter. Prima carte dezbatuta este Povestea cameristei a lui Margaret Atwood, de care am vorbit si noi. Dati si voi follow aici.

The Guardian ne spune de ce producatorii de film sunt atrasi de romanele secolului 19, iar The Independent ne explica de ce romanele de dezvoltare personala si self-help n-or sa dispara prea curand.

Tot in The Guardian, doi cronicari de carte ne invata cum sa scriem o recenzie.

In final, aflati ce au facut fanii lui Douglas Adams de Towel Day “about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have”.

PS: Stiati ca surorile Bronte au scris science fiction?

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *