Începem cu o veste buuuună: The Stone Roses se pregătesc să-și lanseze biografia. O vrem și noi. Desigur.

De ce e Haruki Murakami atât de popular? Află chiar de la cel care a tradus 1Q84 din japoneză în engleză. Și citește un feature fain despre scriitorul italian Alberto Moravia.

Și din nou păreri și alte păreri despre cărțile în format electronic. Am mai zis-o și o repetăm: există, se vând, it’s done! Oamenii nu se vor întoarce la cărți și nici o mie de articole de opinie apropo de asta n-au cum să mai schimbe lucrurile.

Catch-22 a împlinit 50 de ani. Aici puteți vedea un filmuleț animat cu pasaje din carte direct de la Random House.

Câțiva protestatari islamiști n-au fost foarte fericiți de difuzarea desenului animat făcut după Persepolis la o televiziune tunisiană. Așa că s-au hotărât să-i dea foc. Televiziunii, da.

Despre review-uri și cam cât de multe spoilere e cazul să aruncăm în ele. Cât mai puține, de preferință.

Îți plac audiobook-urile? Din ce în ce mai mulți actori de la Hollywood îți vor citi de acum încolo. Printre ei: Kate Winslet, Colin Firth sau Nicole Kidman.

Nici nu s-a dat bine Nobelul și, după cum ne așteptam, au început să apară și comentariileȘi din nou scandaluri cu Booker-ul. Nu același ca data trecută. Dar tot Booker.

Din categoria: toată lumea scrie azi o avem pe Tyra Banks, care a devenit best selling author.

Tot despre Nobel: aici găsiți un interviu scurt cu câștigătorul premiului pentru literatură. Care a fost, ca mulți alții de altfel, surprins că a câștigat. Și tot despre el: 10 lucruri pe care nu le știai despre poetul pe care nu-l știai

Și un material despre foști câștigători ai premiilor Nobel și poveștile lor, mai mult sau mai puțin ciudate.

Pe final, un top: 9 filme total diferite de cărțile pe care sunt bazate.

 

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *