Livio de Marchi este un domn talentat din Veneția, care a studiat arta și desenul la Academia de Arte Frumoase și este, în prezent, sculptor. A lucrat cu marmură, bronz și, încet, încet, a ajuns la lemn. S-a oprit să modeleze lemnul pentru că i s-a părut că este un material plin de vitalitate, de viață, care-i permite să realizeze lucruri mult mai frumoase. Din pasiune pentru cărți și deopotrivă pentru sculptură, de Marchi a făurit o casă pe care mulți dintre noi doar ne-am imaginat-o până acum – casa făcută din cărți sculptate.

Sunt convinsă că ați mai văzut case realizate din cărți (la propriu), însă majoritatea, deși frumoase, nu au scop practic, nu ai putea să locuiești într-una. În schimb, în casa lui de Marchi te poți pierde vară după vară sau iarnă după iarnă, cu o carte în mână și altele sculptate în jur.

Nici nu vreau să-mi imaginez cât efort, câtă muncă a depus artistul pentru a o făuri și nici nu vreau să știu cât ar costa. Sunt încântată că ea există în realitate, că arată fain și-mi este de ajuns. Pot să visez în continuare :).

Libri-102

casa-libro-tambre-contenuto

Observați, vă rog, penița pe post de horn!

readingglassesgate_4fuyoSH7l6dx

Și poarta sub forma unor ochelari de citit …

rafturi

Livio de Marchi, așezat confortabil pe unul dintre fotoliile sculptate tot de el.

House dining two 420

casa3Masă și scaune sub forma unor cărți, da!

casa2bȘi biblioteca (cam dezordine în ea după gustul meu și aș fi preferat cărți adevărate, dar nah) și scările …

pat carte

mobilier carti

noptiere cartiO bucurie simplă și atât de frumoasă! Cărți sculptate – mobilier ce are la bază o idee puțin originală, dar fain pusă în practică – și cărți tipărite peste tot.

Surse: bookriot.comliviodemarchi.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *