“There is nothing like staying at home for real confort” spunea Jane Austen şi cred că avea dreptate. În intimitatea caselor noastre, trăim unele dintre cele mai plăcute momente, departe de lumea dezlănţuită. Singuri sau împreună cu cei dragi, ne creăm o oază de relaxare şi fiecare îşi lasă amprenta asupra spaţiului locuit.

Iubitorii de carte, creativi şi plini de fantezie, ştiu cum să dea o pată de culoare casei lor şi să-i asigure unicitatea. Pe lângă multitudinea cărţilor răsfirate peste tot, o piesă de mobilier ingenios aleasă, un obiect livresc deosebit, un spaţiu amenajat într-un anume fel, fac din casa împătimitului de lectură un loc special şi atrăgător. Inspiraţi de cărţile sau autorii preferaţi, dornici să aibă mereu la îndemână ce citi, bookaholicii se transformă în adevăraţi decoratori când vine vorba de amenajarea casei lor.

Evident, piesa de rezistenţă va fi întotdeauna biblioteca, fie că vorbim de articolul de mobilier sau, pentru cei norocoşi, de o cameră întreagă. Cu rafturi care se înalţă parcă până la cer, se poate crea un spaţiu pentru citit, într-o atmosferă liniştită şi caldă – şi, dacă ne referim la sensul propriu, un şemineu face minuni. 🙂

sursa

O încercare jucăuşă de a lumina şi însufleţi camera e să aşezaţi cărţile în funcţie de culori. Uitaţi de faptul că nu e o metodă practică şi că se amestecă SF-urile cu romanele de dragoste, ce mai contează, atâta timp cât aveţi un curcubeu pe rafturi?

sursa

Fotoliul în care petrecem ore întregi cufundaţi în lectură e plin de cărţi, chiar dacă doar în tapiserie. Aveţi grijă să nu striviţi vreun personaj, fie el şi negativ!

sursa

Dacă dorim să ne detaşăm de restul lumii şi să petrecem timp citind liniştiţi, cu o cană de ceai alături, putem crea un loc special, doar al nostru.

sursa

Cărţile nu trebuie să stea doar pe rafturile devenite neîncăpătoare. De prin colţuri bine alese, se pot înălţa stive în care s-au strecurat obiecte dragi nouă, care amintesc şi de alte pasiuni, cum ar fi fotografia, de exemplu.

sursa

Împreună cu personajele cărţilor, ne putem cuibări într-un leagăn confortabil, ca un înveliş protector.

sursa

Un perete alb şi simplu e plictisitor, dar, când pe el stau scrise nume grele ale literaturii universale, lucrurile se schimbă.

sursa

Maşinile de scris vintage dau un aer şic şi uşor nostalgic oricărei încăperi. Puteţi visa cu ochii deschişi la vremuri minunate în care scriitorii preferaţi dădeau naştere operelor lor literare cu ajutorul acestor mecanisme fascinante.

sursa

Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai mare cititor din ţară?

sursa

Suportul acesta ar trebui să existe în toate casele împătimiţilor de lectură: ne păstrează cărţile pe care intenţionăm să le citim în viitorul apropiat, îi oferă cărţii pe care o citim în prezent un loc de odihnă şi mai ţine şi o cană de cafea la îndemână.

sursa

Canapeaua ideală? Comodă, cu multe perne colorate şi plină de cărţi.

sursa

Multă inspiraţie la decorat casa şi lecturi plăcute!

sursa foto

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *